Nevlastní prosím někdo ČSN 331600 v elektronické podobě.Chtěl bych do ní zase trošku nahlédnout.Děkuji.Má emailová adresa je mirek.pecky@centrum.cz
ČSN331600
Moderátor: Moderátoři
ČSN331600
Nevlastní prosím někdo ČSN 331600 v elektronické podobě.Chtěl bych do ní zase trošku nahlédnout.Děkuji.Má emailová adresa je mirek.pecky@centrum.cz
Zkus se na totéž zeptat na www.elektrika.cz . Nebo jsi to už zkoušel?
ČSN331600
Pochopitelně mi to neuniklo,ale protože je v této době tato norma NEZÁVAZNÁ,zdá se mi ten poplatek opravdu nehygienický.Proto jsem si myslel že některý elektrikář,má tuto normu v šuplíku a poskytne ji kolegovi k nahlédnutí.Tak mi asi nezbude než se poohlédnout jinde.Jo a www.elektrika.cz tam jsem taky sháněl.
Jindra
-
bokser
institut je statni
jeho nadrizenym je ministerstvo prumyslu a obchodu
normy nespadaji po autorsky zakon, nybrz jejich sireni zakazuje zakon 22/97sb.
to je taky na ty elektrika.cz
viz paragraf 5 odstavec 8
zde
http://elektrika.cz/data/clanky/clanek. ... term=22/97
ja uz si tu normu zajistil
pokud si prectete historii normotvorby, pak se nebudete divit proc je zakon dostupny a norma ne
ovsem cena za normu je jeste trikrat horsi vyraz nez pouze nehygienicka!
to jste se jeste museli opravdu drzet, kdyz jste napsali takovy jemny vyraz
Tak jsem po 28 letech zasunul osvědčení i živnostňák do šuplíku a se mnou další (Městský úřad zde prý eviduje přes 380 licencovaných a koncesovaných živností, které skončily nebo přerušily během jediného roku, nejen v oboru elektro!)
Takže všechny silnější termíny už jsem měl dost času vyfunět a oslabit. Bokser, ale máš pravdu, zkraje jsem marně hledal výstižné označení tohoto stavu. Dodnes nenalezeno. Jen otřepané výrazy... zbylo mi z nich, že si můžu v tržní ekonomice akorát tak trhnout.
Stejně by mě zajímalo, kolik my, jako stát, platíme Cenelecu a podobným organizacím za právo překládat doporučení IEC, jestli je to jako fakt tolik, aby normy přes noc 80x-200x podražily.
- elektromail