Nokia ST 71 A2 - Nokia 7156VT zdroj

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

Nokia ST 71 A2 - Nokia 7156VT zdroj

#1 Příspěvek od Peta-cb »

Zdravím mam k opravě tonto TV.chyba je ve zdroji tv vůbec nejde.Je osazen TEA2164 .nejde mne na něj správné Vcc místo 18V dle datashetu je pouze bez TEA 10,3V a s TEA 8,2V které klesne na 7,6.už v tom nejeden člověk byl pod IO tea dal patici takže se dá aspoň vyndat.něco možná vyměnil nevím.já dal nové elity ale nic.a tak prosím nemáte někdo třeba jen schéma zdroje??zkoušel sem eserviceinfo podobné byli ale neseděly popisky součástek našel jsem spíš podle druhého uvedeného čísla Nokia 7156VT.děkuji
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od DjRix »

To napájení bývá z 300V rezistorem + někdy ZD. Z napájecího pinu toho TEA k němu musíš dojít. Mohl by to být i otočený elyt pro to napájení. Ještě jedna věc,pokud se nepletu,tak u zdrojů s tímhle IO,když ztratil kapacitu něterý elyt,tak po zapnutí vyskočilo Ub krátkodobě na skoro dvojnásobek (nebo třeba místo 150V se zhouplo až na 190V) než zareagovala regulačí smyčka zpětné vazby.
Klídek chlapi,to je nulák...
zvaty

#3 Příspěvek od zvaty »

Poslal jsem ti nokia 7155, nevím jak moc je to podobné. U této nokie 7155 mám problém se zdrojem, ale ze strany spolupráce s mikrocontrollerem, už jsem to tu popisoval někdy v prosinci a zatím jsem se nedopátral k závadě.
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Peta-cb »

tak schéma tedy mam.moc vám děkuji.pomocí něho a datasheetu jsem došel k závěru že to TEA je v čudu. Napájení něho je v pořádku když ho tam dám má velký odběr. I osciloskop nesouhlasil se schématem.zkoušel sem i místní zenerku ale nic. a 630 v lepším 510Kč dát za novej ani náhodou.Majitel povídal že už byla i slabší obrazovka. takže je to s tv jasný.kdoví co tam předchůdci (opraváři) ještě udělaly za škodu.asi 4 cesty už byli nahrazeny dráty.patice vpájená taky hrozně.Děkuji tedy moc za pomoc a ochotu.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“