Termočlánek

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
fredis

Termočlánek

#1 Příspěvek od fredis »

Zdravím vespolek! Pro svoji Normu sháním termočlánek typu K NiCr-Ni. S ním by měla umět teplotu do 1200 °C. Na Aukru je nabídka http://aukro.cz/show_item.php?item=3597784426 , ale prodejce nic bližšího neví :cry: . Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví, zda bych tento článek mohl použít, nebo jestli existují i jiné a přesto jsou označovány jako typ K. Podle toho teplotního rozsahu mi to nějak nesedí :cry: . Díky!
PavelFF

#2 Příspěvek od PavelFF »

Podle mě je teplotní rozsah konkrétního čidla dán jeho odolností vůči teplotě. Termočlánek K je sice teoreticky do 1200 stupňů, ale kryt, přívodní vodiče apod. to nemusejí vydržet. Vždyť už bude konec svítit žlutě.

Tohle jsou všechno typy K a přesto mají různou maximální teplotu. Je mezi nimi i do 1200 st.C .
http://eshop.micronix.cz/merici-technika/neelektricke-veliciny/sondy-cidla-snimace/teplotni-sondy/dle-typu/termoclanky-typ-k
fredis

#3 Příspěvek od fredis »

Díky! A jsou opravdu všechny termočlánky typ K z materiálu NiCr-Ni?
Ruprecht

#4 Příspěvek od Ruprecht »

Termočlánky K jsou NiCr-NiAl (chromel-alumel) nebo NiCr-Ni, ale důležitá je převodní charakteristika, která musí odpovídat křivce typu "K"
fredis

#5 Příspěvek od fredis »

Takže by se použít dal. Tedy jestli jsem to dobře pochopil :wink: . Jenom by měl ten z Aukra nižší rozsah. Díky za odpovědi!
PavelFF

#6 Příspěvek od PavelFF »

Pochopils to dobře.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“