Akustický alarm

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Akustický alarm

#1 Příspěvek od Celeron »

Potřeboval bych do jednoho zařízení akustickej alarm na hlášení poruchy. K dispozici je 12V DC. Musí to být "samopískač". Požadavek je, aby ho bylo slyšet na cca 10 m ze sklepa skrz troje papundeklový dveře, (nebo jeden betonovej strop 10 cm) a to tak, aby bylo slyšet alarm, ale nerušilo to a dalo se k tomu ve zdraví dojít, tedy žádná siréna od zabezpečovačky. Montáž zvenčí na bedně rozvaděče. Koukal jsem na http://www.ges.cz/cz/audiotechnika/elektroakusticke-menice/piezoelektricke/SKCB.html a netuším, co vybrat. Jsou tam sice db, ale jednou na 10, jednou na 30 cm a tak si nedovedu představit, jakej řev kterej dělá. Nedělal jste s tím někdo a dokážete odhadnout, kterej na můj problém použít?
Díky
Jirka
tomasjedno

#2 Příspěvek od tomasjedno »

To je dost nesplnitelné zadání, protože i sirénu od zabezpečovačky ti 10cm betonový strop utlumí tak, že si jí nevšimneš.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

A preco potom v panelaku pocut od susedov aj televizor?
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

tomasjedno píše:To je dost nesplnitelné zadání, protože i sirénu od zabezpečovačky ti 10cm betonový strop utlumí tak, že si jí nevšimneš.

Když mi v dílně začne řvát v Hestii od Jablotronu ta jejich vnitřní ústřednová siréna o průměru asi 5 cm, tak to slyším přes dvě venkovní zdi na 20 metrů skrz troje dveře že mě to až probudí a rozbólej zuby. :)
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Součástky“