Jak vznikají fámy.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Jak vznikají fámy.

#1 Příspěvek od forbidden »

Před chvílí jsem vyslechl rozhovor dvou radioamatérů (samozřejmě nebudu jmenovat). Mimo jiné se bavili o počítači, ten jeden říkal (volně přepsáno): "Jo ty máš ten Firefox, no ten je nejhorší, ten ti propustí do počítače všelijaký viry a zjistíš to třeba až za měsíc, když máš vyluxovaný konto..." Ten druhej chudák, co tomu nejspíš rozumí ještě míň, to teď třeba bude šířit dál, aniž by věděl, že je to hovadina. Podle hlasu to byli starší pánové, elektronice nejspíš rozumí, ale počítačům evidentně minimálně. Akorát mě mrzí, jak mají lidi potřebu vyjadřovat se k tématům, o kterých nic nevědí. Ten první to slyšel beztak taky z nějakýho velmi "důvěryhodnýho" zdroje. Škoda, že i inteligentní lidi šíří hovadiny bez ověření, jen proto, aby prostě měli o čem kecat.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#2 Příspěvek od Davidus »

Karel Čapek: " Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí. "
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

...za pět let u nás životní úroveň Rakouska ! Vydržte ! Už jsme se odrazili od dna, už vidím světlo na konci tunelu ! No schválně, kdo je autorem a kdy to bylo ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Tady je ale možný, že byl jen velmi, velmi naivní, že tomu fakt věřil. Taky jsem chvíli věřil kecům o utahování opasků, ale to jsem byl ještě opravdu mladej a naivní.
konosuke

#5 Příspěvek od konosuke »

Poáč jsme žili celá léta v ZOO, izolaci za drátama, zblblý propagandou a prdlajs věděli co se děje venku, teď to máme doba na talíři i s oblohou.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
monterjirka

#6 Příspěvek od monterjirka »

A těch e-mailů, které upozorňují na hrozby, které jsou při dnešním stavu "společnosti i techniky" nereálné...
Např. nedávno přišlo vážné upozornění na jakousi zprávu, při jejímž zobrazení nejen že přijdu o disk v PC, ale dokonce zmizím ze systému nemocenského pojištění...
Někdy je dobré kouknout na WWW.HOAX.CZ
Jodr

#7 Příspěvek od Jodr »

Vůbec nejbezpečnější je počítač vůbec nemít, nebo jej alespoň nezapínat....
konosuke

#8 Příspěvek od konosuke »

Samozřejmě, a také nemít konto v bance a elektronickou poštu, spátky na stromy...
Jodr

#9 Příspěvek od Jodr »

Mám stejně pocit, že to tak jednou skončí....
konosuke

#10 Příspěvek od konosuke »

Ne, zcela vážně...lidstvo dosáhlo už svého vrcholu rozvoje a každý další krok vede dolů, to je můj názor.
p32

#11 Příspěvek od p32 »

Blbost, lidstvo se teprve dostalo k úpatí té hory vědomostí. :wink:
konosuke

#12 Příspěvek od konosuke »

To je dost možné jenomže narazilo na přirozené bariéry svého růstu.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ZdenekHQ »

Je úplně jedno, jestli je to CB, amatérský pásmo či hospoda - čím méně tomu někteří rozumí, tím více mají řečí.....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Bernard

#14 Příspěvek od Bernard »

Je jedna knížka, "Nahá opice" se jmenuje, ve které autor, zoolog, popisuje lidský druh. Když třeba opice chce dát najevo, že jinou opici nehodlá napadnout, tak se jí hrabe v kožichu, má takové ošetřovatelské chování. Lidský druh v takové situaci vede tzv. ošetřovatelské řeči, kterými dává najevo mírumilovné úmysly, obsah těch řečí je nepodstatný. Možná do té kategorie patří i ty konverzace na nejrůznějích pásmech, deklarující takovou spolupatřičnost.

Ale fórum, to bývá jiná liga. Tam je obsah podstatný, ale mírumilovnost jde bokem a válečná sekera bývá hned po ruce. :wink:
Davidus
Zablokován
Zablokován

#15 Příspěvek od Davidus »

@ forbidden teď mě napadá, neposloucháš ty náhodou dědky na 20tým CB kanále? Pamatuju si, že se tam člověk dověděl kterýho dědka co zlobí, jaký na to bere prášky a ke které doktorce s tím chodí :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“