Autobaterie, jakou koupit
Moderátor: Moderátoři
Autobaterie, jakou koupit
Tříletá Banner (jiné auto) mě minulou zimu jednou vyšplouchla, nenastartoval jsem. Auto sice jezdí krátké trasy, ale cca jednou za měsíc se baterie v garáži dobije.
U taty šla do kytek Bosch Silver po 4 letech. Ani po nabití auto nenastartuje.
Uvažuju o Vartě nebo Akumě.
- tomasjedno
Moderní bezúdržbové baterie odstraňují nutnost (a ovšem taky možnost) kontroly hladiny elektrolytu přídavkem vápníku v elektrodách. Ale tak jak to bývá, je to něco za něco. Tyhle baterie jsou mimořádně háklivé na hluboké vybití. Jednou zapomeneš rozsvícená světla a baterka jde pod kytky. A jsou náročnější na správné nabíjení. To je to propracovanější kurvítko. Takže v reálu pak za odstranění údržby platíš zkrácením životnosti.
Špatná zpráva ovšem je, že údržbové autobaterie se z trhu vytrácejí.
Moje oblíbená značka je Yuasa. Bývala to Varta, ale ta jednak údržbovky už nedělá, a pak mám jednu Blue Dynamic, která nepřežila ani jedno úplné vybití (nezhaslo světlo v kufru). Takže u mne mají mínus.
Nevím, jakou potřebuješ kapacitu, ale ve 44 Ah bych šel do téhle.
- tomasjedno
Já bych spíš prozkoumal dobíjecí okruh v autě, a podle toho se rozhodoval
Dále Varta blue Dynamic.Nevydržela ve VW T4 jediné hluboké vybití a to od večera do rána
Do VW Golf jsem si koupil origo VW baterii a zatim OK.Mám ji jen krátce.
Banner je dneska katastrofa.Měl jsem jich už několik.V traktoru vydržela 1 rok a v autě 2-3 roky
Dříve jsem používal hodně baterie Topla a ještě dříve táta kupoval Jugoslávské Zletovo.Ty byly dost dobrý.9 let ve Škodilaku 120 LS
- tomasjedno
Mne originálka vo VW Golf vydržala 9 rokov. Vo Felícii tiež 9 rokov. Teraz mám 4-tý rok EXIDE Premium a zatiaľ som spokojný. Ešte ani raz som ju nedobíjal a ani nijak neošetroval.
Sú dve možnosti . Kúpiť v Tescu najlacnejšiu baterku samozrejme s najvetšou kapacitou ktorá sa do auta zmestí a čakať že po záruke odíde a potom zas kúpiť novú alebo možnosť druhá vyskúšať EXIDU