Olej v sani

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PixelOrgy

Olej v sani

#1 Příspěvek od PixelOrgy »

Zdravim, chtel jsem se zeptat spis na nazor - je vyskyt oleje v sani u benzinovyho atmosferickyho motoru problem?

Podle me se tam dostava pres odvetravani klikovky, ale myslim si ze by tam byt nemel. Mam to resit, nebo na to kaslat? :-)

Diky
sr71

#2 Příspěvek od sr71 »

je to normální (přesně jak říkáš je to z odvětrání klikovky), slyšel jsem i o tom, že pokud to někomu vadí řeší to vyvedením toho odvětrání hadičkou pod auto (a ten vzniklý otvor sání samozřejmě zaslepit)
PixelOrgy

#3 Příspěvek od PixelOrgy »

ok, to zni dobre, takze neresit.... nemam s tim zadnej osobni problem :-), jen jestli to neindikuje nejakou blizici se katastrofu :-)

diky za info
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

podívej se do klikovky na hladinu oleje,
nemáš ho tam víc než by mělo být ?
. . . a pokud máš pocit, že ti ta hladina oleje sama stoupá, neubývá ti voda v chladícím okruhu ?
Obyčejně to bývá vadné těsnění pod hlavou . . .
o jaké auto se jedná ?
MetalGod

#5 Příspěvek od MetalGod »

Dá se to tost zmírnit tím, že do tý hadice nacpeš drátěnku. Takhle upravená hadice se jednou za čas akorát propláchne v benzínu.

ok1hga píše:Obyčejně to bývá vadné těsnění pod hlavou...
To by měl víčko dolejvání oleje (a víko hlavy) od másla. Jestli tam není, tak tam není ani ta voda.

Jinak- když už v oleji voda je, tedy se tvoří máslo, a případná netěsnost se opraví, s olejem se nemusí nic dělat. To máslo je vodo-olejová emulze, která se po chvíli vlivem tepla rozloží na původní olej, voda se vypaří. Motor se nepoškodí (leda by tam tý vody bylo hodně). To je info pro ty, co začnou zmatkovat a přemejšlet o čištění víka hlavy a výměně oleje právě kvůli přítomnosti másla.
Naposledy upravil(a) MetalGod dne 15 říj 2013, 16:47, celkem upraveno 1 x.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Sandal

#6 Příspěvek od Sandal »

Spíš bych řek že to fouká pod písty a strhává to olej do sání.
MetalGod

#7 Příspěvek od MetalGod »

To je hroznej blábol, co jsi teď napsal 8O
— Winston Churchill
PixelOrgy

#8 Příspěvek od PixelOrgy »

nene, nikde nic, jen ten olej... zadny jiny projevy tam nejsou.
Jo, ta dratenka je dobrej napad, vzduch projde, olej pochyta... mrknu na to co se s tim da delat...
Jinak oleje je trosku vic, je to kousek pod ryskou MAX, a melo by byt cca v pulce mezi MIN a MAX...
Sandal

#9 Příspěvek od Sandal »

Proč by to byl blábol Metalgode?Dělá to každej vylítanej motor.Odvětrání klikovky je svedený do sání a tu olejovou mlhu to bere sebou.
Jodr

#10 Příspěvek od Jodr »

Sandal píše:Proč by to byl blábol Metalgode?Dělá to každej vylítanej motor.Odvětrání klikovky je svedený do sání a tu olejovou mlhu to bere sebou.

Jj starej Fiat P125 měl vychytavku v podobě tangencialniho odlučovače oleje v odvĕtrání skříně. Pokud už měl motor své naběháno, pak již nestačil a šel olej do sání docela hustĕ.
MetalGod

#11 Příspěvek od MetalGod »

Jo takhle jsi to myslel, pobral jsem to trochu jinak. Jsem holt utahanej, jdu si lehnout.
— Winston Churchill
Sandal

#12 Příspěvek od Sandal »

Jo v poho.Možná sem to blbě formuloval.
Já mám u Golfa taky olej v sání.Tam mi ale propoští dmychadlo.Mám přepad svedenej naschvál na zem aby auto tolik nesmrdělo a emise byly OK :)
helios

#13 Příspěvek od helios »

Sandal:
Keby to fúkalo pod piestami, motor by stratil kompresiu a tým aj výkon, okrem toho by olej prepúšťali krúžky do valcov a z motora by bola dymovnica. :lol:

Prejavy, ktoré tu popisujete, robia vydraté tesniace O krúžky driekov ventilov, ktoré časom začnú prepúšťať výfukové plyny do priestoru rozvodov.
Trochu oleja v nasávaní nevadí, robí to skoro každý motor s viac ako 100k km. Aspoň je primazávaná klapka vzduchu. :)
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Sandal

#14 Příspěvek od Sandal »

Myslim že kdyby netěsnily sací ventily tak jsou dávno podpálený.Výfukový plyny se do sání nikdy nedostanou tak aby přimazávali klapku.Když jsou vyběhlý vodítka ventilů tak jde olej po sacim ventilu dolu rovnou do válce.Do sacího potrubí se olej tudy nedostane.
Já už dělal tyhle opravy mockrát.Nejlíp s opotřebenim na tom jsou snad starý Volkswageny.To jsou snad nesmrtelný motory.Po 300 000 km jsou ve válcích ještě vidět stopy po honování a hrana ve válci od kroužků nikde.Vůle dříku ventilů ve vodítkách minimální.Tenkrát na to ještě asi nekakali.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Lukas-Peca »

Problém s olejem v sání nastává u vznětových motorů.

http://www.youtube.com/watch?v=8M1o2rpO_JY
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“