mikrovlnka s vadným magnetronem
Moderátor: Moderátoři
mikrovlnka s vadným magnetronem
Mimochodem - na 100% to nevím, akorát většinou v práci tahám informace z kolegy, co mikrovlnky opravuje na plný úvazek (já mám jinší specializaci), takže nějaké informace můžou být trochu zkreslené.
jinak vlnovod nebyl propálen úplně jen barva byla opálená
z druhé strany vypadá dobře.jinak zkrat na kostru nemá.
- Přílohy
-
magnetron.JPG- (57.78 KiB) Staženo 139 x
ještě jedna věc..Přivezl jsem tento magnetron má být funkční,ale nevím jestli vadí ta promáčklina na anténě..jestli to změní nějak její chování..Asi by to šlo při troše opatrnosti vytáhnout ale,ale pochybuji,že by to vypadalo jak nové.
omlouvám se takovéto dotazy,ale mikrovlnka zrovna není spotřebič,kterýmu se líbí vše.A lepší je se zeptat
- Přílohy
-
P1040858.JPG- (66.92 KiB) Staženo 110 x
- Artaban001
mi-ro píše:To jsem nikdy nezkoušel a ani neslyšel ale vzhledem k tomu, že u trysky je poměrně vysoká teplota, cínem to asi nepůjde. Tryska není měděná, je to nějaká tvrdší slitina.
Podle mě je mosazná z pokovem a teplota na ní asi taky nebude vysoká. Já bych se cínu nebál, ale bude to pak vyžadovat zabroušení aby na ni nebyly ostré hrany.. Danykovy na videích "hoří", až je k tomu donutí třeba drátem, nebo mokrým ručníkem.. To že bývají často očouzený - myslím ty bez náznaku výboje - je podle mě způsobeno tím, že se přes netěsnící slídovou krytku dostane vzduch z vnitřku trouby a kolem magnetronu fučí ven.. (nevím proč, ale bývají tam dírky a to těsnění těsní pouze mikrovlny..)