mám pro Vás takový netradiční dotaz, jaké jsou Vaše nejoblíbenější písničky? Hledám písničky, které znají všechny generace. Moc Vám všem děkuji
Nejlepší rockové písně
Moderátor: Moderátoři
Nejlepší rockové písně
mám pro Vás takový netradiční dotaz, jaké jsou Vaše nejoblíbenější písničky? Hledám písničky, které znají všechny generace. Moc Vám všem děkuji
- pocitujlasku
Boston - more than feeling, Amanda
Bon Jovi, Aerosmith, GnR, Extreme, Kiss, Def Leppard...
Pripadne z domacej produkcie: Lada Krizek, Arakain, Citron, Tublatanka, Ales Brichta, Alkehol...
Tieto kapely podla mna poznaju jak starsi, tak aj mladsi.
Europe - The Final Countdown
Scorpions - Wind Of Change
nebo také
Kashmir - Led Zeppelin
Guns N' Roses - Don't Cry
KISS strutter
KISS - I Was Made For Loving You
Chris Norman & Suzi Quatro - Stumblin In
SUZI QUATRO - SHE'S IN LOVE WITH YOU
no dobrý mix
- monterjirka
A asi jsem černá ovce, protože dokážu nějakou chvíli poslouchat i Šlágr, když se tam objeví něco z country (a když se to na webu moc neseká, protože "po zemi" to kostičkuje strašně!)
I když Olympic, Katapult, Turbo se podle nálady taky dá poslouchat...
Prostě pecky mýho mládí.
Jirka
A kutilmile - nelituju tě
- pocitujlasku
Arakain: apage satanas, Slečna závist, Princess
Citron: ocelove mesto,
Tublatanka: Zerave znamenie osudu, pravda zvitazi, matka...
Brichta: Nechte vlajky vlat, Divka s perlami ve vlasech, peklo uz ceka.
Alkehol: - tam viacmenej vsetko, su to len prerabky znamych veci
Pripadne este Monej Faktor - vrat trocha lasky
Accept - Metal heart to musi poznat kazdy.
AC/DC - highway to hell
Blue Effect - cajovna - to by tiez mohli poznat aj mladsi.
a klasika tri sestry: zivot je takovej, na kovarne, zelena, modlitba pro partu
kabat, kreyson, ocean/shalom, olympic, wanastovky,
Mozno bez ladu a skladu, horkyze slize, ine kafe, Metalinda, Slobodna europa
Predpokladam, ze to je vyber niekde na chatovacku - radsej nieco ceske/slovenske aby sa dalo aj spievat
Z našich pak počátky Markýz John (Bim Bam, Doznívající smích, Bojácný trubadúr), instrumentálky od skupiny Karla Duby a Mefista, Blue effect včetně jejich experimentů společně s Jazz Q, Krystalky, Golden Kids a později samotný Vašek Neckář, pak je nějakou dobu v tuzemsku díra, kterou vyplňují třeba Czesław Niemen, SBB a No to co z Polska, protože Maruška Rottrová s Věrou Špinarovou, Petrou Janů ani Greenhorns a Rangers nemohli být v rádiu od rána do večera a srovnatelného bylo málo... takže došlo na skupiny Střepy, Roháči, Minnesengři, Hop-Trop, Nadoraz, Lokálka, Topas, Stopa, Máci, Blátotlačky, Strangers, Jindru Šťáhlavského, Ladislava Vodičku a Evu Olmerovou s Countrybeatem...
Kurňa, to snad ani nejde vzpomenout si na všechny...
Já vím, jde spíše o beat, country a folk, než o rock, ale věřte, že do oblasti rocku si sáhli všichni, co jsem uvedl, a že ty škatulky nemají zase tak tuhé stěny, aby se nedaly prohnout.
A kupodivu na letním dětském táboře se večer u táboráků nezpívalo She is my baby love ani Na kolena, na kolena jé jé jé, ale Bláznova ukolébavka či Montgomery.
Bohužel, na vnučkách vidím, že soustavná hudební masáž na nich zanechává podivné stopy. A když slyším některé vnucované zhudebněné anglické texty, tak musím konstatovat, že se textař skutečně nenadřel.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Ale kedze osobne mam Metal Heart, a tych skupin a piesni, aspon u mna, je nepreberne, tak viacmenej sa priklanam k interpretom vymenovanym vyssie.