Nejlepší rockové písně

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

#16 Příspěvek od konosuke »

Přelom 60 a první polovina 70 let, můj nejlepší čas. To vznikla spousta nových kapel co nahráli někde v malém studiu, doma nebo i v garáži 1-2 desky a...zanikli. Dneska sběratelské rarity. Sir Lord Baltimore, Tear Gas, War Horse, Heavy Metal Kids, Dictators, Andromeda, Centaurus, Ram Jam, Indian Summer, Captain Beyond...je toho mnoho, encyklopedii Guinesse opisovat nebudu. Je pikantností že i tyhle věci jinde nedostupné stáhnout z netu se občas dají. No a písničky ? Deep Purple-Child In Time, Led Zeppelin-Stairway To Heaven, Uriah Heep-July Morning, Black Sabbath-Paranoid, Kiss-Detroit Rock City, Nazareth-Miss Misery.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Hill
Administrátor

#17 Příspěvek od Hill »

kovar píše:....Myslím, že se to dalo tenkrát poslouchat. Ale je to opravdu věc názoru a hlavně generační :) .Tenkrát mi táta taky říkal že se ten bigbít nedá poslouchat :D

Jenomže ono se to dá poslouchat a poslouchá se dodnes.
Sice už nemám přehled, jestli ta akce ještě probíhá, ale tak před 10-12 lety ještě na zdejší VOŠce a průmkách se teenageři předháněli v tom, kdo sežene starší nahrávku písničky, která zrovna v nějakém filmu byla. A, kdo měl nejstarší verzi a ještě k tomu originál, byl za hvězdu. Tátové a dědové otevírali své poklady, prali desky, oprašovali cívky s páskem a sháněli, na čem to přehrát. Tak jsem se o tom dověděl a mohl jsem také přispět.
Prý to bylo rozšířené na více školách, ale spíše si myslím, že to všude byla záležitost několika nadšenců.
Díky za ně.
pocitujlasku

#18 Příspěvek od pocitujlasku »

zdenoeddie píše:a nahrata skutocnymi umelcami s nastrojmi, kde treba nieco aj vediet

Presne. Hudba, ktoru tvoria ludia pre ludi.
Pri tomto som si spomenul na Deep Purple - ich koncert bol nezabudnutelny, isla z nich taka atmosfera, prisli sme sa zabavit, zahrat si, a sme radi, ze nas mate radi :D
Sice trocha OT, ale u mna skoncili Lordi, ked sa preflaklo, ze na koncerte idu na playback. Koncert je podla mna o tom, ukazat ze viem hrat, aj ked obcas urobim chybu. Ved je to normalne.
No vidis, a tak si sa bal
bu2520

#19 Příspěvek od bu2520 »

Myslím , že v písničce musí být vtip, buď hudební, nebo textový. Pokud chybí tak píseň nefunguje. Ovšem v plné nahotě se umělec ukáže na koncertě. Když pominu neschopné zvukaře (a to i nejvýznačnějších umělců) kteří znají jen šavle nadoraz tak že člověk i když písně zná tak neví , že je hrají. Tak další se charizma interpreta a když to umí zblbne publikum . Několikrát jsem to zažil, bohužel několikrát jsem zažil u kapel které jsem měl rád ještě z poza železné opony, že to neuměli a bylo to velké zklamání.
pocitujlasku

#20 Příspěvek od pocitujlasku »

Ja mam rad male koncerty, ale napr. tiez ma velmi prekvapilo Twisted Sister - komunikacia s publikom, oni sa tiez zabavali. Sklamal ma GnR, to co som videl pred par rokmi bola katastrofa.
Bol som aj v drevenom kostoliku na Mariana Vargu - ta atmosfera bola neopisatelna.
Hydrawerk

#21 Příspěvek od Hydrawerk »

Členové kapely Lordi jsou tak nahastrošení, že by možná ani moc hrát živě nemohli...
Wolfik

#22 Příspěvek od Wolfik »

bavíme se o rocku nebo metalu?
pocitujlasku

#23 Příspěvek od pocitujlasku »

Predpokladam rock, az heavy metal. Ziadne brutality.
konosuke

#24 Příspěvek od konosuke »

Už jsem pokročil tak dalece že ekváčem oříznu výšky - hloubky naopak vypíchnu střed pásma aby to znělo jak na starém kazeťáku 3-4x kopírováno tape-to tape. Glam metal v podání Twisted Sister mám moc rád, ten jejich frontman Dee Snider moderuje dokument Heavy - metal: Louder than life,
vyšlo na DVD s českým dabingem, průřez historii rocku a metalu od Hendrixe a Grand Funk přes Sabbath, Purple až po Metallicu, Panteru, Megadeth a Slayer.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
jirkati

#25 Příspěvek od jirkati »

Pokud někdo dokonale ovládá angličtinu tak, aby rozuměl textům a pochopil jejich případnou poetiku, tak není co řešit. Mám takový neodbytný pocit, že tomu tak obvykle není. Pak už zbývá jen hudební linka a to je dost málo.
Pak už můžu poslouchat i hity ve svahilštině.
Proto preferuji české, případně slovenské texty.
Wolfik

#26 Příspěvek od Wolfik »

pocitujlasku píše:Predpokladam rock, az heavy metal. Ziadne brutality.

rammstein!

http://www.youtube.com/watch?v=GR3IFrXN2iI
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od zdenoeddie »

Ale niekedy aj "brutalne" kapely nahraju pesnicku ktoru v pohode mozu hrat v radiach :))

Napriklad
http://www.youtube.com/watch?v=87gKOTGQAcQ[/url]
Celeron

#28 Příspěvek od Celeron »

pocitujlasku píše:Pri tomto som si spomenul na Deep Purple - ich koncert bol nezabudnutelny, isla z nich taka atmosfera, prisli sme sa zabavit, zahrat si, a sme radi, ze nas mate radi

Kdys na nich byl a kde? Ještě hrajou na klasickej Hammond organ tak jak v dobách největší slávy?
Jirka
pocitujlasku

#29 Příspěvek od pocitujlasku »

presny rok neviem, cca 6-7 rokov dozadu v Kosiciach. Predkapela bol Grexa. Na com hraju neviem, ja som ich dovtedy velmi nepocuval a kamosi mali listok navyse, tak som sa pridal a nelutujem. Boli sme v druhom rade pred podiom.
Hydrawerk

#30 Příspěvek od Hydrawerk »

Mohl by se tu vyjádřit nějaký odborník? Které recenzi se dá věřit??
http://kultura.idnes.cz/nickelback-konc ... _hudba_vdr
Na idnesu to hrozně zdrbali.

http://www.lidovky.cz/nickelback-svuj-u ... kultura_sk
http://www.novinky.cz/kultura/318614-re ... brane.html
Naposledy upravil(a) Hydrawerk dne 12 lis 2013, 19:46, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“