Ako na otravnu reklamu na nete?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
doktor365

#16 Příspěvek od doktor365 »

Potřebuji poradit. Nainstaloval jsem to taky a teď to nejde odinstalovat.Nebo spíše nevidím kde to je,nikde v programech jsem to nenašel tak jsem myslel,že to už nemám,ale když kliknu pravím na nějaké stránce tak se tam ta stopka objeví.
Dík za rady.
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

Odinstalovat to nejde, protože to není samostatnej program, ale "plug-in" do prohlížeče, takže se to do něj při instalaci "zaintegruje" natolik, že se to samostatně odinstalovat nedá.

Řešením je uložit si záložky a oblíbený stránky do nějakýho souboru, kompletně odinstalovat prohlížeč včetně osobního nastavení (personal settings) například s pomocí programu CCleaner nebo dalších a po odinstalování udělat vyčištění registrů a volnýho místa disku - a pak natáhnout "čistej" instal prohlížeče, do kterýho se zase naimportujou záložky atd. AdBlocker a podobný vyfikundace se tím odstraní - což netuším jestli je výhoda. Myslím že by mělo stačit tu blokádu vypnout v normálním settings - nastavení.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
doktor365

#18 Příspěvek od doktor365 »

Děkuji za rychlou odpověď,mně jde o to když mi přijde reklamní mail nějaká nabídka,tak jsem odkliknul povolit třeba stažení obrázků tak se mi to otevřelo a teď to nejde.Tak bych se toho rád zbavil.
hafca

#19 Příspěvek od hafca »

Nevím jak v jiných prohlížečích, ale třeba v Mozille je v nástrojích položka Správa doplňků. No a tam to jde úplně jednoduše zakázat nebo i odebrat. V IE je to s doplňky podobné, minimálně tam jdou zakázat. Ale Adblock plus jde zakázat i z jeho ikony, buď selektivně nebo úplně. Ale je to skoro škoda, té otravné reklamy je tolik a je fajn, když odfiltruje alespoň nějakou.
Horší je reklama založená na Javě, na tu jsem nic, co by fungovalo podobně nenašel.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od forbidden »

ABP jde samozřejmě odinstalovat přímo z prohlížeče přes správu doplňků. Jako všechny korektně napsaný doplňky.
Umí filtrovat i javascripty, stačí kouknout do nápovědy a napsat si vhodnej filtr manuálně. Jeden příklad ode mně:
||g.idnes.cz/js/ad^$script
doktor365

#21 Příspěvek od doktor365 »

Děkuji za rady.Používám chrome a tam to šlo vypnout v nastavení a nebo to jde i odinstalovat. Ještě uvidím co pošta až přijde něco.
doktor365

#22 Příspěvek od doktor365 »

Tak v Outlooku to stále je nějaké zablokované. Teď přišla pošta a dém povolit stažení obrázků a nic.
serviceman

#23 Příspěvek od serviceman »

S Outlookem, jako odděleným e-mailovým klientem, to nemá nic společného.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
hafca

#24 Příspěvek od hafca »

doktor365 píše:Tak v Outlooku to stále je nějaké zablokované. Teď přišla pošta a dém povolit stažení obrázků a nic.

Je to jak píše serviceman. Koukni se v Outloku na Nástroje-Možnosti-Zabezpečení jestli tam nemáš zakázané ukládání nebo otevírání příloh a ještě navíc fajfku kde smíš jen na zabezpečené servery.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
doktor365

#25 Příspěvek od doktor365 »

Díky v Outlooku v nápovědě jsou zakázané položky a tam byly nějaké položky zakázané tak jsem to povolil a už to funguje,akorát nevím proč to bylo zakázané.Já nic nezakazoval a minulý týden to ještě normálně fungovalo.
Díky všem.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od forbidden »

Protože aktualizace?
doktor365

#27 Příspěvek od doktor365 »

Tak jsem to opětovně nainstaloval,protože ty reklamy už byly neunosné.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“