UPS APC ES700

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kovar

#16 Příspěvek od kovar »

Víš, kdysi se ke každému výrobku dodával návod na obsluhu a k tomu bylo ještě schéma zapojení.Bylo to asi právě proto že ta mašinka musela fungovat spoustu let a kdyby né tak si s tím každý schopný opravář poradil.Zkrátka je jiná doba a nic s tím nenaděláme. :?
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Behemot »

Kdysi taky byla elektronika dekádu pozadu za zbytkem vyspělého světa a moc jsme s tím nenadělali…člověk si nevybere, že? :twisted:
ok1hga

#18 Příspěvek od ok1hga »

Behemot píše:Kdysi taky byla elektronika dekádu pozadu za zbytkem vyspělého světa . . .

a fungovalo to další dvě dekády . . .
zato dnes jsme "světový" a můžeme být rádi,
když to funguje i dva měsíce po záruční době. . .
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Behemot »

Což je samozřejmě nebetyčný blábol, ale dál to nehodlám řešit, tady to je OT, jestli tě to baví, tak založ nové vlákno.
kovar

#20 Příspěvek od kovar »

Před 3mi týdny jsem opravoval kutr na maso.Je to takový větší mixér :D.Bylo to vyrobeno pro wermacht před cca 40ti lety.Ta mašina makala do dnes.Byly v háji jen ložiska na pomocném míchání a vymačkaná hřídel vačkového přepínače spouštění motoru.Kvůli té hřídeli jsem musel celý ten přepínač rozebrat.Ale právě kvůli té perfektní dokumentaci co k tomu byla jsem to zvládnul bez problémů!
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
tomasjedno

#21 Příspěvek od tomasjedno »

kovar píše:... pro wermacht...
FYI:
wermacht = kdodělá
Wehrmacht = ozbrojená moc (německá armáda)
:lol:
LuboMCML

#22 Příspěvek od LuboMCML »

Po cca 4 rocích provozu Back-UPS ES 550 fy APC již nestačilo vyměnit pouze baterii. Měnič po 10 s vypnul a bzučák dával chrčivý zvuk. Rozebral jsem ji a zjistil, že deska je asi totožná jako to uved ok1hga, viď http://www.ixbt.com/power/ups/apc_back_es700.shtml

Po prohlédnutí desky jsem zjistil poškození pravého transistoru měniče P80NF55 (fy STMicroelectronics). Očouzen byl aj kondík poblíž C52 =4,7 uF/25V a mírně též C2 a C51=oba 22uF/25V. Hledal jsem schéma, ale márně. Dnes se takové informace nezveřejňují. Chci vyměniť spomínané součástky. Myslíte, že to bude dostacujíci? Děkuji za váš názor.
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Behemot »

Nepovedlo se nekomu během let ten servisní manuál sehnat? Mám tu teď kus kterej taky akorát vybíjí akunu, byť je trafíčko pomocnýho zdroje celkem teplý.

Deska je 640-3079-Z (Rev04).
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“