SIGNAMAX - 24 portovy switch, nefunkčný?
Moderátor: Moderátoři
SIGNAMAX - 24 portovy switch, nefunkčný?
po zapojení do elektriky som ho resetol a počítač mam zapojený v 1-ke skúšal som aj v inakších portoch, priradí mu možno po minuté IP adresu typu 169.254.65.44 s maskou 255.255.0.0 no neviem sa do neho dostať, skúšal som adresy ktoré sú rozpísané v manuály http://www.signamax.cz/signamax/reposit ... -7727S.pdf
sú tam rozpísané 192.168.1.1 ale žiadna odozva... nemám skúsenosti s takýmto switchom nieje to taký štandardný ako ten klasicky 5 portový switch
Adresy na tom switchi jsou pak podle toho, co mu např. ten router nastaví.
Takže např. místo 192.168.1.1 až 192.168.1.4 budeš mít až 192.168.1.27 nebo tak nějak podle fungujících portů, protože to asi někdo jen tak nerušil.
Obycajny switch nevie o ziadnych IP adresach, pretoze funguje na nizsej vrstve (na urovni MAC adries). Na jednom porte mozem mat kludne pripojeny dalsi switch a za nim 20 PC. A kazde z tych PC moze mat 5 IP adries. Alebo ani jednu, pretoze budu pouzivat IPX/SPX protokol a nie TCP/IP.
Toto je ale manazovatelny switch, takze ma v sebe procesor, ktory sa da ovladat cez nejaku IP adresu.
Ako chces zapojit nieco do portu 25, ked je to 24-portovy switch?
rnbw píše:p32: Pekne nezmysly.
Obycajny switch nevie o ziadnych IP adresach, pretoze funguje na nizsej vrstve (na urovni MAC adries). Na jednom porte mozem mat kludne pripojeny dalsi switch a za nim 20 PC. A kazde z tych PC moze mat 5 IP adries. Alebo ani jednu, pretoze budu pouzivat IPX/SPX protokol a nie TCP/IP.
Toto je ale manazovatelny switch, takze ma v sebe procesor, ktory sa da ovladat cez nejaku IP adresu.
Ako chces zapojit nieco do portu 25, ked je to 24-portovy switch?
26 je to, po 24 mam normalne koncovky RJ45, v 25 a 26 su vyhradene pre Gigabit Ethernet no skúšam ho a zistil som že mi nejde internet na niektorých portoch teda 1,2,15,20,21 a 26