Zobrazovače bez označení a skoro prázdné PROM

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
weed_smoker

Zobrazovače bez označení a skoro prázdné PROM

#1 Příspěvek od weed_smoker »

V jednom el.bazaru byly ke koupi levný zobrazovače TESLA (LQ4xx žlutý a červený po 5,-) a zelený RFT dvoumístný(za 10,-),který dohledat jdou.Pak tam byly nějaký asi japonský se zvláštním layoutem segmentů a bez jakýhokoliv označení po osmi korunách kus (zakoupeny v mixu TTL obvodů 7442,7475,7485 a 7493 za 150,-).Pokud někdo zobrazovač znáte,napište,please,jeho označení.
Dále paměti PROM Tesla MHB93448 v provedení korund/gold na odřezku spoje(20,-),který jsou skoro prázdný (prvních asi 10 bajtů něco je,zbytek adres obsahuje FF).Jsou k něčemu použitelný anebo jsou k vyhození?

Obrázek
Kremik

#2 Příspěvek od Kremik »

Zobrazovač asi těžko někdo pozná. Jednak není vidět, a i kdyby byl, byly by to asi jen dohady. Je to ale nutné? Zapojení segmentů se dá zjistit snadno, a proud segmentem bude nejpravděpodobněji 20mA.
Co s PROMkama je jen na tobě. Pokud je umíš přečíst, tak asi víš o co jde. Zapsaná data už nesmažeš.
Kdybys je chtěl vyhodit, dej vědět.
weed_smoker

#3 Příspěvek od weed_smoker »

Zespoda se u toho zobrazovače daj najít spol.body,tak by to mělo jít prosvítit "mincovym" článkem 3V.Hlavně se jedná o ty pluska mezi segmentama A-G/B-F na jednom místu a mezi D-G/C-E na druhym.To jsem totiž jinde neviděl,většina zobrazovačů je totiž +1. , +1.8. nebo +1.8.8. a 8.8.,málokdy ±1.8.
EPROMky měly jít do blikače,když jsou "na jeden nápal" ,ale na to maj "příliš málo kódu",krátce probliknou a pak 1-2min.tma(podle nastavení 555-ky),pak zas krátce LED probliknou a tma.

Pak jsem uvažoval spájet je "břichama k sobě" a dát na ně očko na řetízek,třeba z Cu 1.5mm° nebo kus stříbrnýho lanka (cyberpunk rulez).

BTW.jsem z Jaroměře,okr. NA,to je do Havířova trochu z ruky,jinak bych je za něco vyměnil (třeba nemůžu nikde v celym kraji sehnat UAA170 a obvody TESLA-jen občas se něco najde v bazaru ve Zboží u Dvora Králové n/L nebo u Švagerky v HK).
Kremik

#4 Příspěvek od Kremik »

To jedině poštou. O kolik kusů se vlastně jedná?
Z naprogramovaných PROM můžu nabídnout především 74188, 74S287 a 74S571. Příp i další, ale musel bych se podívat.
Jinak TTL obvodů mám snad dost, krom čítačů a pos. reg.
weed_smoker

#5 Příspěvek od weed_smoker »

Jsou jenom tyhle dvě,ostatní použitý PROM TTL (188/287/571) obvykle odevzdávám do červený nádoby.Tady těch se mi zdála škoda vyhodit,tak jsem s nima zkoušel blikat. Obvody shánim spíš analogový nebo smíšený(MAA/MAB/MAC/MAE/U/UAA/WSH...),TTL a MOS mam hodně. Pak bych tu měl dost UV EPROM (hlavně ST 2764 a TI 2532(=2732) a nějaký 27256),kterejch můžu mít ranec(0.5-1kg) za levně.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“