Připojování notebooku, změna IP s omezenými právy
Moderátor: Moderátoři
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Připojování notebooku, změna IP s omezenými právy
potřebuju se občas připojit k nějakému zařízení, kde si musím změnit rozsah IP adres u noťasu. (HP, Win7) Mám jen user práva, což mi to neumožňuje. Současné nastavení je DHCP a 1 alternativní IP.
Ajťák je u windows svázán firemní IT politikou a nemůže mi povolit nastavování IP u notebooku. Ale je ochoten mi pomoci s instalací a nastavením, když si najdu náhradní řešení, jak tohle omezení obejít.
Jak na to?
Pomůže mi nějaký router s překladem IP?
USB síťovka, kde si můžu měnit IP i s těmito právy?
Přepínač profilů síťových nastavení s několika profily? (4-5, nebo volně přístupné nastavení IP)
- monterjirka

- serviceman
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
NetSetMan vypadá dobře, když teď pominu prosazení nákupu tohoto softwaru, tak přednastavení pro automatický spouštění programy jako správce je možný u W7 i pod normálním userem?
serviceman: tomu nerozumím. Jako připojit se třeba na PC domu. A od tamtud se k zařízení připojím jak?
- Přílohy
-
netsetman.png- (70.15 KiB) Staženo 115 x
- serviceman
jde to udělat na počítači. vytvoříš si skript pro konfiguraci DHCP klienta ~ standard. a pak další skripty které ti nastaví konkrétní adresaci. netsh to umí. ale nemůže to dělat user, takže ten skript někam dáš, dáš mu správná oprávnění a vytvoříš systémovou úlohu, kterou dovolíš spouštět kýmkoliv a dáš v ní tomu skriptu admin práva. tím se s usera pomocí přednastavených skriptů dostaneš k nastavení sítě.
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
řešení s dalším síťovým zařízením sice lze použít (bez zásahu do nastavení laptopu a čehokoliv), ale je dost neohrabané a nemáš-li zařízení, i drahé.
Jak jsi to myslel? Něco takového? http://sitove-karty.heureka.cz/f:2946:1 ... 81,393580/ Máš s tím zkušenosti?