Připojování notebooku, změna IP s omezenými právy

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jirka
Kontaktovat uživatele:

Připojování notebooku, změna IP s omezenými právy

#1 Příspěvek od Jirka »

Ahoj,

potřebuju se občas připojit k nějakému zařízení, kde si musím změnit rozsah IP adres u noťasu. (HP, Win7) Mám jen user práva, což mi to neumožňuje. Současné nastavení je DHCP a 1 alternativní IP.
Ajťák je u windows svázán firemní IT politikou a nemůže mi povolit nastavování IP u notebooku. Ale je ochoten mi pomoci s instalací a nastavením, když si najdu náhradní řešení, jak tohle omezení obejít.

Jak na to?
Pomůže mi nějaký router s překladem IP?
USB síťovka, kde si můžu měnit IP i s těmito právy?
Přepínač profilů síťových nastavení s několika profily? (4-5, nebo volně přístupné nastavení IP)
monterjirka

#2 Příspěvek od monterjirka »

Nešlo by připojovat se přes WiFi?
Tam se to připojuje podle úplně jiných pravidel.

Já mám také v noťasu pevně zadanou IP adresu, včetně masky, brány, připojení do domény,...
Přijedu domů a připojím se přes WiFi na moji domácí síť a nic se nastavovat nebo měnit nemusí.
Standa99

#3 Příspěvek od Standa99 »

Nemám to vyzkoušené, ale kdyby měl tenhle http://www.netsetman.com/ softík povoleno "Spustit jako správce", tak by to mělo stačit.

Obrázek
serviceman

#4 Příspěvek od serviceman »

Řešením je také připojovat se vzdálenou plochou na jiný počítač mimo organizaci a pracovat z něho.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jirka »

(monterjirka: zařízení wifi nemají. )

NetSetMan vypadá dobře, když teď pominu prosazení nákupu tohoto softwaru, tak přednastavení pro automatický spouštění programy jako správce je možný u W7 i pod normálním userem?

serviceman: tomu nerozumím. Jako připojit se třeba na PC domu. A od tamtud se k zařízení připojím jak?
Standa99

#6 Příspěvek od Standa99 »

Zajímalo mě to, tak jsem to testnul na virtuáním stroji a jak jsem předpokládal, tak to funguje. Nečetl jsem přesně jejich licenční podmínky, jsou dvě verze (zdarma a placená, která umí i proxy), ale netuším, jak by to bylo při nasazení do komerční firmy.
Přílohy
netsetman.png
(70.15 KiB) Staženo 115 x
serviceman

#7 Příspěvek od serviceman »

Jestli tomu dobře rozumím, tak ono vzdálené zařízení akceptuje připojení pouze z určitého rozsahu IP adres? Pak by to vyřešil proxy server. (Jako když BBC programy si mohou stahovat jen obyvatelé GB - to řeší právě proxy server).
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jirka »

Netsetman zdarma je jen pro nekomerční účely, do společností za 22€.

serviceman: aha, to si nerozumíme. Nejedná se o vzdálené zařízení, ale o zařízení v místě, kde se povětšinou připojuji síťovým kabelem.
Standa99

#9 Příspěvek od Standa99 »

V té placené verzi je stejně zahrnuto i fungování v doméně, což ve firmě jistě máte a není to částka, která by někoho zruinovala. Každopádně je to funkční varianta, která odpovídá tvým požadavkům z prvního příspěvku.
buddyns

#10 Příspěvek od buddyns »

řešení s dalším síťovým zařízením sice lze použít (bez zásahu do nastavení laptopu a čehokoliv), ale je dost neohrabané a nemáš-li zařízení, i drahé.
jde to udělat na počítači. vytvoříš si skript pro konfiguraci DHCP klienta ~ standard. a pak další skripty které ti nastaví konkrétní adresaci. netsh to umí. ale nemůže to dělat user, takže ten skript někam dáš, dáš mu správná oprávnění a vytvoříš systémovou úlohu, kterou dovolíš spouštět kýmkoliv a dáš v ní tomu skriptu admin práva. tím se s usera pomocí přednastavených skriptů dostaneš k nastavení sítě.
Standa99

#11 Příspěvek od Standa99 »

Taky řešení, pamatuju se, že jsem s tímhle vždy bojoval kvůli znakové sadě, díky použité diakritice.
Našel jsem to: set address name="Pýipojenˇ k mˇstnˇ sˇti" source=dhcp, takhle to muselo být.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jirka »

22 éček je OK, spíš bych se bál firemních byrokratických překážek před samotným zakoupením.

řešení s dalším síťovým zařízením sice lze použít (bez zásahu do nastavení laptopu a čehokoliv), ale je dost neohrabané a nemáš-li zařízení, i drahé.

Jak jsi to myslel? Něco takového? http://sitove-karty.heureka.cz/f:2946:1 ... 81,393580/ Máš s tím zkušenosti?
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“