Rádio epochy paleolitu
Moderátor: Moderátoři
Rádio epochy paleolitu
- Přílohy
-
radio1.jpg- (99.79 KiB) Staženo 238 x
-
radio2.jpg- (78.44 KiB) Staženo 195 x
-
radio3.jpg- (93.46 KiB) Staženo 173 x
- Dvoulampovka
http://allegro.pl/bardzo-stare-radio-i3688987125.html
Tak a máme první stopu:
http://www.radiomuseum.org/r/telefunken_40g_alt.html
Podrobný servisní návod na renovaci včetně schématu zapojení je zde:
http://radiojournal.cz/navody/beran/26.pdf
i když si myslím, že z tohoto ubožáka se nedá už nic kloudného udělat...
- Přílohy
-
T 40W 002.jpg- (267.93 KiB) Staženo 128 x
-
T 40W 011.jpg- (286.22 KiB) Staženo 130 x
-
T 40W 010.jpg- (272.15 KiB) Staženo 127 x
Ale jdou... Mnoho náznaků je v příslušném vláknu.konosuke píše:odkud nejdou vytáhnout
Skleněné díly (elektronky, LCD apod.) to dost často odskáčou, a dost často taky ne.
A myslím, že Franta se také mýlí.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
poáč CD čtečka je asi v laserovém nebi, vůbec nenačítá origoše ani pálenice, DVD zatím jde a jsou tam dva nezávislé systémy jak jsem byl informován.
Podle fotek je tam shnilé síťové trafo, velice zkorodovaná pravá strana měděného stínicího krytu, zkorodovaná mechanika ladění, nemá to bakelitovou bednu s víkem a záda, je rozpadlá mechanika bezpečnostního zámku na vypínači sítě - a to ještě neukázali co je vespod... Pod šasi jsou nejen svazky s drátovými vodiči, ale v některých pasážích jsou použity doslova plošné měděné a mosazné spoje s pérovými kontakty ve kterých drží pasivní součástky - odpory a kondíky. To všechno bude počítám úplně prolezlé korozí...
Sehnat chybějící elektronky nebo tady spíš celou sadu, to je proti případné renovaci mechanických částí u tohoto vraku sranda.
Ale ano, zrestaurovat se dá úplně všechno. Já mám na mysli samozřejmě takovou renovaci, aby to hrálo s použitím původních součástek nebo věrohodných replik, ne nějakou mrtvolu ve škatuli. Sbírám už několik desítek roků, tyto přístroje jsem postupně měl ve sbírce tři a bezpočet dalších jsem viděl na našich klubových aukcích nebo na internetu, myslím, že mám reálnou představu kolik práce, shánění dílů nebo snahy při výrobě replik by renovace tohoto vraku představovala. Vzhledem k tomu, že se ještě pořád mezi sběrateli objevují tyto přijímače podstatně méně zdevastované, já bych tuhle hrůzu nechal být, zalil bych to jako odstrašující příklad devastace do epoxy a sháněl bych se po lepším...
Až to budeš mít hotové, nafoť to a napiš. Držím palce
Přikládám fotky jak vypadá můj hrající T40W shora a vespod.
- Přílohy
-
Telefunken 40Wspec 001.jpg- T40W - pohled zepředu: ovladače, ladění a bezpečnostní zámek/vypínač sítě s klíčkem
- (279.06 KiB) Staženo 179 x
-
Telefunken 40Wspec 007.jpg- T40W - detail vlnového přepínače pod šasi
- (267.84 KiB) Staženo 163 x
-
Telefunken 40Wspec 006.jpg- T40W - spoje a součástky pod šasi
- (215.48 KiB) Staženo 166 x
- Dvoulampovka
A ještě detail na osvětlenou stupničku:
- Přílohy
-
T 40W 018.jpg- (196.67 KiB) Staženo 142 x