Podsvícení Fujitsu Siemens ScenicView B19-2

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

Podsvícení Fujitsu Siemens ScenicView B19-2

#1 Příspěvek od jjilek »

Při hledání studeného spoje v invertoru jsem narazil na zajímavou? závadu. Po vypnutí monitoru sice zhasne kontrolka, ale slabě na jednom konci problikává jedna trubice. Někdy víc, někdy méně. Teprve po vytažení ze sítě tento jev přestane. Po prohození trubic problikává ta druhá (trubicí to tedy není). Zajímá mne, může-li to být na závadu a pokud ano, čím to asi může být.
Schema jsem bohužel nikde nenašel.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jjilek »

Doplňuji, možná to přijde někomu vhod. Schema PB je asi stejné u monitoru ASUS MM19D. Našel jsem je spolu s MB tady:
http://www.go-gddq.com/upload/2009_08/0 ... 016421.pdf
Zatím jsem si ale s monitorem neporadil. Zato po propájení kritických bodů na invertoru jsem objevil další problém. Po delším provozu nejde monitor znovu zapnout. Blikne modrá LEDka, krátce se rozsvítí firemní logo a monitor zhasne. To se opakuje v cca sekundových intervalech až do vytažení kabelu od sítě. Na ON/OFF monitor nereaguje. Závada se "sama odstraní" až druhého dne (několik hodin) a monitor opět jede i dva dny bez závady.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Zdroj je v pořádku ?
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jjilek »

Když to někdy jede i tři dny s občasným přerušením. A pak to najednou zblbne. monitor nejde zapnout a do rána se z toho vyspí. (Hodina nestačí.) A zas to jede pár dní.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“