Potenciometry TP195 (196, 199)
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
Potenciometry TP195 (196, 199)
Na zdroji Diametral L240R51D mi odešly potenciometry pro nastavování napětí (1k a 10k) a potřeboval bych je něčím nahradit. S tím bych asi nahradil i poťáky na nastavovoání proudu, tam je hodnota 5k. Vybral jsem si kvalitní (doufám) českou produkci ES-Ostrava - jenže tam mi dodají minimálně 50 ks od hodnoty.
Na eshopu Denkl.cz jsem našel potřebné tipy, bohužel "jen" TP195, a jsou ještě z produkce Tesly Lanškroun - čili nebudou z nejnovějších. Přitom ta cena není zrovna lidová, ale to bych překousl.
Ale na jiném webu ( http://www.instrumento.cz/diskuse-tema- ... vace-.html ) jsem se dočetl, že právě potenciometry od firmy Denkl jsou velmi nekvalitní.
Nemáte s kvalitou poťáků od firmy Denkl někdo zkušenosti? Nebo obecně s kvalitou nepoužitých starých českých cermetových poťáků.
Jinak budu muset trochu rozvrtat plošňák, pro nastavování napětí to bude v pohodě, ale poťák pro proud má kolem sebe cestičky, tak nevím, zdali to mám natahat jinudy, nebo koupit zase shitový poťák a za čas ho vyměnit. Nebo koupit TP052, ale ten jsem skoro nikde nenašel.
Děkuji za radu.
Petr Filipi
Vypadají takto www.tipa.eu/fotocache/bigorig/02250553.jpg
www.soselectronic.cz/a_info/img_data/a/trim/PC16BU.jpg
Výrobce je OMEG. Velice kvalitní potáky jsou Alps ale v našich končinách nenajdeš možná tak farnell
petrfilipi píše:...jsem se dočetl, že právě potenciometry od firmy Denkl jsou velmi nekvalitní.
Nemáte s kvalitou poťáků od firmy Denkl někdo zkušenosti?...
Firma Denkl nic nevyrábí a nabízí především bazarové zboží, výběhové a vyběhlé typy, které už obvykle nemají mechanicky stejnou náhradu.
Nic víc.
Tím ho nehodlám obhajovat, jestli skutečně věděl, co kupuje. Podle mne však věděl nanejvýše, že šlo o mimotolerantní součástky, což nám nikdy nevadilo - za takové jsme po bazarech něco utratili a v našich bastlech uspokojivě makají 20 a více let...
Chci tím říci, že stejně dobré nebo stejně špatné součástky téhož typu se čas od času prostě na trh dostanou a koupíte je takto i u jiných prodejců.
-
petrfilipi
jezevec píše:Zavolej si tam.
Já tam bohužel psal a před minutkou i volal a stručný překlad rozhovoru je tento:
"Paní, potřeboval bych pár kousků klasických hodnot 1k, 4k7 a 10k, typy TP195-199. Neměli byste těch pár kousků skladem?"
"Bohužel, my všechny ty poťáky vyrábíme na zakázku"
"Aha, tak děkuji, nashledanou"
"Nashledanou"
Takže asi tak. Taky bych je rád nakoupil nové.
Petr Filipi
-
petrfilipi
A to jsem teď zjistil, že v ceníku, který mi ráno poslali, mají dokonce "Min. objednané množství 100 ks od položky".
To bych se z toho pokakal.
Pro informaci přikládám dnes zaslaný ceník.
Petr Filipi
P.S. Nechcete někdo po 48 kusech poťáků TP195, hodnoty 1k, 4k7 a 10k, hřídel 32mm, lineární, tolerance asi 20%? Zn. levně (54 Kč/kus bez DPH).
- Přílohy
-
cpotenciometry.jpg- (247.26 KiB) Staženo 181 x
-
petrfilipi
"Dobrý den, paní, já jsem s vámi před chvílí mluvil o potenciometrech s odběrem pár kusů".
"Ano, vzpomínám si".
"Nemohla byste mi prosím říci, zdali od vás nenakupuje nějaký klasický prodejce součástek?"
"Ano, bere od nás pan Krčmář, EZK nebo tak nějak. A pak takové ty obchody jako GM nebo GES"
"No GES ani GM od vás asi nebere, tam vaše produkty neprodávají"
"Aha, tak to asi bude jen pan Krčmář"
"A nemohla byste mi ještě řící, prosím, zdali tam nemáte pár kousků z nějaké nadvýroby, pokusů, odmítnuté zakázky, prostě pár kousků, které byste mi mohli prodat"
"Tak já vás přepojím na paní Papiežovou"
"Super, děkuji"
"Papiežová, prosím"
"Dobrý den, tady Filipi, vy jste mi dnes posílala ceník poťáků. A já bych se chtěl zeptat, zdali tam nemáte pár kousků z nějaké nadvýroby, pokusů, odmítnuté zakázky, prostě pár kousků, které byste mi mohli prodat"
"Vydržte, podívám se do výroby a případně vám odpovím na email"
"Děkuji mnohokrát, nashledanou"
"Nashledanou"
Koukal jsem do EZK, mají jen TP195, ale za 99,9000 Kč za kus s DPH. Žádná láce oproti 65 Kč/kus s DPH z Ostravy. Ale 1k stejně nemají, min. odběr mají 30ks a čeká se na to měsíc. Ach jo.
Petr Filipi
-
petrfilipi
Jinak díky za další dva prodejce, které jsem v Googlu nějak přehlédl. Bohužel ani jeden nemá všechny 3 hodnoty, jaké potřebuji. Takže zkusím toho Denkla, neboť z ES se mi nikdo neozval. I když den-dva bych jim ještě dát mohl.
Petr Filipi
-
petrfilipi