Rozpoznání telefonu
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Rozpoznání telefonu
Jakým způsobem se telefon "nabonzuje"?
Ale jak to tak vypadá, tak si to nevyčte přímo z toho IMEI, ale jedná se o rozhraní do nějaké databáze.
Zkusil jsem tam naházet IMEI od telefonů, co tu byly na opravu, tak můžu říct že Samsung to nenašlo jediný, IPhone a Nokie všechny, Sony jen některé (asi starší).
Tak změna- z pěti Samsungů mi to našlo zatím jeden. Zkusím ještě další
Tak další změna-z jedenácti Samsungů tři kusy oveřili, zbytek neznámý. Teď už to po mě chce registraci (asi ochrana před roboty)- naházel jsem tam asi 30 IMEI.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Artaban001
A ten "validator" tady v odkaze to nepoznal (nebo něco dělám blbě)
Zažil jsem to vícekrát, když jsem někomu nastavoval třeba net a nešlo to, tak jsem zavolal na infolinku operátora, tamní telefonistka mě vždy řekla: "Vidím že máte mobilní telefon NokiaXXXX..."
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
p32 píše:Přes IMEI žádná identifikace telefonu jako druh, výrobce a barva nejde a nikdy nepůjde.
Podla IMEI samozrejme zistis vyrobcu a model telefonu .
Farbu nie ale to je nepodstatne - vsetko ostatne IMEI obsahuje .
http://www.imei.info/
Presne z IMEI cisla operator presne vie aky model telefonu pouzivate .
p32 - nastavovacie SMSky na internet a MMS myslis ze funguju na zaklade akej magie ? Samozrejme ze operator podla IMEI presne vie aky mas telefon a na zaklade toho vie a vzdy vedel aku konfiguracnu SMS ti ma poslat a na infolinke presne vedia hned ako ti zdvihnu aky mas mobil ked je prihlaseny v ich sieti a volas z neho .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
"nastavovacie SMSky na internet a MMS myslis ze funguju na zaklade akej magie" - to snad ani nemyslíš vážně, že ? Co to má společného s typem telefonu ?
Ked podla teba sa z IMEI nedaju zistit informacie o telefone tak potom ta stranka je vyslovene carovna, magicka a proste uzasna lebo som tam dal IMEI z 30 telefonov a vsetky do detailu najde aj s obrazkom - takze na tom IMEI nieco predsalen bude ze .