odhlášení přívěsného vozíku z registru

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bu2520

odhlášení přívěsného vozíku z registru

#1 Příspěvek od bu2520 »

chtěl bych vyřadit přívěsný vozík k autu z registru, u auta musí být
protokol o likvidaci, to platí pro vozík taky? Chtěl bych ho upravit za
terru a dál používat, ovšem bez spz a pov ručení. Dá se ten protokol o likvidaci nějak řešit, aniž bych se musel vozíku zbavit?
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Já bych to tipoval , že jen zajdeš s techničáky a značkou na Tvůj odbor dopravy . Slyšel jsem , že si prý dokonce můžeš ponechat i vozidlo vyškrtnuté z evidence , za určitých splněných podmínek . Asi půjde o trvalé vyřazení vozidla z provozu . http://www.registracevozidel.com/trvale ... -registru/ :nevim:
bu2520

#3 Příspěvek od bu2520 »

nj nevím, ale jako doklad vyžadují právě protokol o likvidaci. Nechce se mi tam chodit na několikrát a ten vozík bych rád zachoval.
serviceman

#4 Příspěvek od serviceman »

Protokol o likvidaci se týká pouze vozidel kategorie M1 a N1 (jak je ostatně v žádosti napsané) a to jsou čtyřkolová vozidla. Předpokládám, že tvůj vozík nemá čtyři kola. Ostatní vozidla se likvidují podle 185/2001 Sb. §37, který platí pro autovraky (což jsou motorová vozidla). To tvůj vozík není. Tento paragraf by ale bylo třeba podrobně prostudovat.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
rezis

#5 Příspěvek od rezis »

Ten vozk je tovární nebo domácí výroba? Pokud domácí pak bych zkusil papíry prodat. Hodně lidí je shání. Budeš mít vozík bez papírů a nějakou kačku k tmu jako bonus.
Internet - metla lidstva
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

vozík je tovární. Z toho paragrafu nejsem moc moudrý :(
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Minulý týden jsem odhlašoval firemní nebržděný přívěsný vozík, z něhož zbyly v jedom ze zavřených závodů, kam jsme ho kdysi zapůjčili, když jsme se tam po letech dostali, jen velký a malý techničák a původní SPZka.
S vyplněnou žádostí o vyřazení přívěsného vozidla z registru (pozor - musí být oboustranná na jediném listu!) a plnou mocí od předsedy správní rady (jen jsem zastupoval firmu jako majitele) jsem přišel na dopravku a za deset minut jsem měl zapsané ve velkém techničáku trvalé vyřazení z evidence a jel na pojišťovnu odhlásit povinné ručení, které jsme za tento vozík celou dobu museli platit.
Žádný doklad o neexistenci nebo ekologické likvidaci jsem předkládat nemusel.
serviceman

#8 Příspěvek od serviceman »

bu2520 píše:Z toho paragrafu nejsem moc moudrý :(
No právě. Myslím, že se tě netýká.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
bu2520

#9 Příspěvek od bu2520 »

aha díky Hille, to je informace co jsem potřeboval F.
p32

#10 Příspěvek od p32 »

Také ho nemusíš trvale vyřazovat, ale jen dát tzn. do depozita a až za čas ho trvale vyřadit. Nebo ho dát znovu do provozu po technické což může udělat i nový majitel.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“