Nový problém s AWE 7616

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
agnus

Nový problém s AWE 7616

#1 Příspěvek od agnus »

Nedávno jsem zde na fóru řešil problém se samovolným vypínáním pračky Whirlpool AWE 7616. Problém jsem nakonec vyřešil důkladnou očistou topné spirály a pračka od té doby prala bez problémů. Teprve však cca po třech týdnech jsem si udělal čas na konečné smontování pračky. Hýbal jsem přitom s deskou programátoru a přívodními kabely a k mému zděšení pračka začala poté opět zlobit. Po zapnutí pračky svítí žlutá kontrolka s emblémem zámku a kontrolka Start bliká, a to na na jakémkoliv programu.Program jsem jednou resetoval, rozsvítila červená kontrolka, nicméně pračka začala prát, každou chvíli se však vypínala, takže jsem ji musel neustále zapínat. Nakonec ani neodstředila a program nedojel do úplného konce.
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

Už som ti raz poradil - Ohrievacie teleso má zvod. Treba ho vymeniť a nie očistiť. Máš tam mikrotrhlinku, ktorá robí zvod a zblbne program.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
agnus

#3 Příspěvek od agnus »

Díky za radu, vzal jsem si ji k srdci, nicméně v ohřívacím tělese problém není. Vyndal jsem proto programátor a opět se zastavil v Praze ve Whirlpoolu. Bylo mi sděleno, že to standardní chybu nehlásí, ale jakýsi kód 60, nicméně pracovník Whirlpoolu ani nevěděl, co to přesně znamená. Nahrál mi alespoň nový software.
V dokumentaci jsem zjistil, že pokud svítí po zapnutí pračky do sítě kontrolka zámku a zároveň bliká LED u tlačítka Start, je problém se zámkem. Vyměnil jsem jej za nový a hned systém vyzkoušel. LED opět blikala, nicméně když jsem pračku postavil do pracovní polohy, bylo vše v pořádku! Radoval jsem se však předčasně, neboť když jsem chtěl pračku zkompletovat a hýbal jsem programátorem a kabely, opět se LED rozblikala.
Kontakty jsem kontroloval několikrát, avšak na nic jsem nepřišel.
tatramacek

#4 Příspěvek od tatramacek »

Agnusi. Chlape jeden. Ses si jist ze je to teleso ok ? Jak jsi ho meril a zkousel ? U a wod 43135 mi nedokoncoval program zdimani prave ze kvuli tomu telesu. Zkousel jsi prat s prackou treba s odpojenym vodicem kostry ? Zlate elektromechanicke programatory.. Tem je vse jedno :-D
Audaces fortuna iuvat
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“