LED TV Panasonic TX-L32E6E, napájanie aktívnej antény

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
durkovic
Kontaktovat uživatele:

LED TV Panasonic TX-L32E6E, napájanie aktívnej antény

#1 Příspěvek od durkovic »

zdravím,

susedka si kúpila túto TV, nikde v MENU televízora som však nenašiel možnosť napájania aktívnej antény (so zosilňovačom) priamo z IEC anténnej zásuvky televízora. t.j. tak aby som sa vyhol použitiu adaptéra pre napájanie antény (jedná sa o izbovú anténu). prešiel som si manuál k TV, pozrel som aj info na internete a nikde som nenašiel možnosť napájať zosik antény priamo z TV.

podporuje vôbec táto TV napájanie TV antény ? (moja o dva roky staršia panasonic TV túto funkciu má...)

ďakujem za info ak by mal niekto skúsenosť ...

( ach jo, keby bola v našom paneláku zrekonštruovaná STA, ľudia by nemuseli riešiť takéto prkotiny ale užívať si dokopy 22 TV staníc (SK + HU).... ) jednoduchým pripojením TV do účastnickej zásuvky ale ťažko to vysvetliť spoluobčanom na domovej schôdzi.... :roll:
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Ked to TV nepodporuje, tak potom ten externy napajac, resp. otvorit TV a dorobit napajanie s vyhybkou. Som to uz robil.
monterjirka

#3 Příspěvek od monterjirka »

Zatímco Set Top Boxy mají úplně běžně možnost napájení předzesilovače v anténě (zpravidla 5V), tak u TV to vůbec běžné není.
Nevím jak u vás, ale v "česku" to není problém sehnat, zpravidla nevěřím "levným šmejdům" z Polska nebo Itálie, ale např. IVO-PT nabízí dobré zdroje i s napájecí výhybkou za rozumnou cenu
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od durkovic »

Ano anténa napájacia výhybka je tiež riešenie, anténa má vedľa koaxiálneho výstupu aj konektor na pripojenie napájacieho adaptéra, ten by som už aj použil , jediný háčik je v tom že zásuvka je dosť ďaleko od umiestnenia antény, takže zrejme mi nezostáva nič iné ako kúpiť externú výhybku na napájanie a použiť túto... skúsim ešte prelistovať menu danej TV či to tam náhodou niekde neobjavím...ale keď to raz neuvádza manuál tak to tam zrejme nebude :(
procesor

#5 Příspěvek od procesor »

Ak to má aktívne napájanie antény, tak je to prvé v nejakom menu pri ladení uvedené(zap./vyp.), takže sa to nedá prehliadnuť, pretože hrozí odpálenie toho napájania pri zloženom dipóle.
V opačnom prípade zmienka o napájaní antény nebude. Je to problém používateľa :D
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od durkovic »

zdar,

ano ano určite sa to prehliadnuť nedá v mojej panas. TV je to v nastavení "ostatné" a je to jasne vyznačené. v tejto novej TV ktorú som zapájal susedke som ešte nestihol prelistovať menu TV jedine čo prebehlo to je úvodné nastavenie jazyka/krajiny a automatické ladenie a následne tie úvodné keci ktoré TV blabotá pre nastavenie úvodnej obrazovky (smart TV) takže keď sa k tomu dostanem tak to menu prelistujem ale zrejme na 90% to tam nebude. najschodnejšia cesta je potom využitie tej výhybky pre napájanie ant. a vec bude vyriešená. :wink:
jano2

#7 Příspěvek od jano2 »

Ako riešiť to,že septobox ma výstup na napájanie antény 5V a an.zosilovače sú večšinov napajane 12V.
procesor

#8 Příspěvek od procesor »

a/ vymeniť zosilňovač v anténa za 5V
b/ vypnúť napájanie 5V z TV/stbox a pripojiť externý napájač 12V cez napájaciu výhybku.
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

c) Vyskusat, ci to nahodou nefunguje aj na 5V.
kokun

#10 Příspěvek od kokun »

Fungovat to může - snad jen se sníženým ziskem.
Naskýtá se ale otázka, jestli není lepší ten zesilovač vyhodit úplně (pokud to jde a pokud to není "náhražková"-pokojová anténa) a jet bez něj - tím pádem žádné napájení netřeba.
A pokud je to ta pokojová, tak tu vyhodit (jak daleko doletí) jako první :roll:
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“