Lino pod kolečkovou židlí
Moderátor: Moderátoři
Lino pod kolečkovou židlí
Co s tím? Přilepit chemoprénem po celý ploše aspoň tam, kde jezdí židle? Když to celoplošně zatížím než lepidlo uschne, zmizí ty boule? Nebo to nějak nahřát a zatížením zkusit vyrovnat a pak teprv přilepit?
A propo, pokud by nic nepomohlo, jsou nějaký celoplošný lina který snesou kolečkovou židli? Z nudlí Marmolea či podobných šablon se mi to v celý místnosti moc lepit nechce.
Díky
Jirka
Mohu jen doporucit plastovou pruhlednou podlozku, kterou jsem koupil za tim ucelem v podlaharstvi.
Od te doby nemam problem.
Ma to zaoblene rohy a rozmer 90x120.
Jmenovalo se to ECOPRO a je to 100% Polykarbonát .
Delaji ruzne tloustky podle zatizeni.
Pri placeni se mi zdalo o certech asi 1000 Kc,ale ted mam lino OK
Dodavam, ze uz je to 6 let tak nevim co se prodava ted.
to Termit256: mám pod linem OSB na venkovní zdi, vodovzdorná úprava, hodně tvrdý, 27 mm ve dvou slepenejch vrstvách. To neprojezdíš ani náhodou. Ve skladu po tom chodím už 15 roků a stále dobrý. Klasická dřevotříska asi není tak proslintaná lepidlem.
to Hejníček: polykarboš cca 2-3 mm tlustej pod židlí jsem u někoho viděl, bylo to na dlažbě, aby se v mezerách nerozjebaly kolečka. A bylo popraskaný... Ale možná kvůli dlažbě.. Ale za ty prachy, 3x přidám, a mám nový lino v celý místnosti.
Asi prvně zkusím nahřát infrapanelem, zatížit zda se nevrátí a přilepit.
Díky za postřehy a rady.
Jirka
- serviceman
Takže to lepidlo bude mít těžkou úlohu, myslím, že už nebude držet všude - na jednom místě musí být bublina. Leda by lepidlo způsobilo změknutí a nabobtnání a tím opětné smrsknutí rozválcované plochy (i když může nastat pravý opak).
My máme na plovoucí podlaze pod židlí kus koberečku, ale to původně hlavně kvůli tlumení hluku, abych nerušil sousedy, protože docela ponocuju a po půlnoci je v domě všechno slyšet. Kobereček je trochu pakárna, protože se občas hrne, chytá drobky, blbě se luxuje. Ale dobře chrání podlahu i tlumí ruchy.
jirkati píše:Sice je to v tomto případě už pro celerona pozdě, ale když jsem na plovoucí podlaze objevil první viditelnou stopu po kolečkách tak jsem mazal do nábytkářského krámu a koupil kovová kolečka s měkkým obložením a už na nich tancuju dva roky a na podlaze ani stopa.
Dík za tip, zkusím příště. Nevěděl jsem, že něco takovýho existuje. Teď mám na židli 5 ramen a na každým je plastový dvojkolo průměr 50 mm a široký 10 mm. Já ale řeším lino a to je podstatně měkčí a "tekutější" než plovoučka tak nevím, zda to pomůže.
Odpoledne jsem se stavil u fy Strnad podlahy se zbytkem lina. Ten původní podlahář je podlalhář na entou
Ale ještě pod to zkusíme strčit topnou fólii, co je pod laminátovou podlahu a ohřát vinyl na 30-32 st.C. Vinyl by měl změknout a po celoplošným zatížení by měl částečně natéct zpět. Aspoň to RIVáckej technik tvrdil.
Fólii mám a za zkoušku nic nedám, jen pár KWh. No a když se nevrátí, vyměním.
Jirka
-
petrfilipi
http://www.b2bpartner.sk/products/10001061/302003/