Nahrávání a přehrávání programů z TV?
Moderátor: Moderátoři
Nahrávání a přehrávání programů z TV?
Nahrávky jsou chráněny technologií DRM a nejde je tak přehrávat na počítači nebo jiném televizoru. Tyto soubory také už nepůjdou přehrát, pokud dojde k výměně obrazového obvodu televizoru.
Pokud tomu dobře rozumím, tak si nahraji např. film, ale nebudu jej moci přehrát na jiném TV (např. večer na chalupě apod.)
Z toho vyplývají moje dotazy:
-Je to vlastnost pouze televizorů Samsung nebo je to obecně používaná ochrana nahrávek?
-Je možno takto nahraný pořad nějakým způsobem odblokovat?
-Lze koupit nějaké TV, které tuto nepříjemnou vlastnost nemají?
- pocitujlasku
Neviem, ci to nemaju nejako nariadene z EU, ze musia byt nahravky z tv vysielania chranene, lebo autorsky zakon, pricom kopia pre vlastnu potrebu je splnena.
Obecne settopboxy takuto ochranu nemaju, nahravaju priamo formatom mpeg2, alebo 4 bez drm.
procesor: ty si dal odkazy na odstranenie z wmv. Ale telka ma svoje sifrovanie, ktore rozlusknut je dost velky problem, pretoze kazdy vyrobca ma svoje vlastne.
- pocitujlasku
S boxom velmi neporadim, ja mam najlacnejsie evolve, vie to len mpg2, v tomto nech ti poradia skusenejsi.
- monterjirka
Mám Set Top Box Emgeton, nahrává přes USB na Flash, je to "divnej formát", ale dá se přehrát v PC...
A umí přehrát i jiné záznamy audio nebo video.
Ale jde mi tam připojit pouze flash, např. microSD ve čtečce se tváří, že tam je, ale při pokusu o přehrávání nebo záznam to hlásí chybu.
A HDD tam nejde, asi vadí formát NTFS.
Kdo se podělí se zkušenostmi s použitím jiných konkrétních přístrojů?
- serviceman
- pocitujlasku
rnbw: ano, tak som to myslel. Lebo uz sa vysiela aj mpg4 - senzi.
- monterjirka
Disk svítil , podle "mechanických projevů" se točil, ale SetTopBox hlásil, že nemá připojené zařízení. Já předpokládám, že to bylo formátem, ještě jsem neměl čas a klid nějaký "ne moc velký" disk přeformátovat ve FAT32, jestli by to šlo.