Michal22 píše:Orksman- hele, sám píšeš že o elektrice zas tak moc nevíš. Tak se vykašli na posilování zdroje napětí a zkus si trochu teoreticky nastudovat zdroje proudu.
O co jde- skoro každá baterie je relativně tvrdým zdrojem napětí- to znamená, že při konstatním napětí (relativně) dokáže dát skoro neomezený proud (opět relativně). Kdežto pro napájení jakékoliv LED potřebuješ zdroj konstatního proudu. Proč? Protože pokud u LED překročíš povolený proud, rychle ji zničíš. Bez ohledu na napětí. A zrovna ta baterie nebo akumulátor jsou nejlepším způsobem, jak povolený proud překročit (viz ta zmínka o skoro neomezeném proudu).
Takže všechno, co ti tu píšeme, směřuje k tomu, že pokud nepoužiješ v zapojení další prvky, které ze zdroje napětí udělají zdroj proudu, tak o tu laserovou diodu přijdeš. Přiznávám, že se mi to taky stalo, asi před 10 lety, když jsem potkal první laserové ukazovátko.
No a já se domníval že když koupím laserový modul a ne jenom laserovou diodu tak se tomuto vyhnu. Jak vidím tak ne. Tak budu muset koupit ty součástky na změnu proudu