Dlouhej kabel, jak nalýzt přerušení

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jova1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od jova1 »

A ten multimetr jsi nezkušel?
Když "reaguje" na pohyb, nech tam tu žárovku, nandej rukavce, ohni ho a ručkuj po něm :D
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

No právě že reaguje naprosto nedefinovaně. Když ho mám v ruce a melu s ním, tak nesvítí, když ho hodím na zem, tak zase jo. Ale napadlo mě něco jinýho, takovej kanón na vrabce. :) Na konec dám opalovací pistoli, zacukám za kabel a kouknu na to termokamerou. V tom zlomeným místě to přeci musí zaprskat, a termokamera i kdyby to bylo jen pár desetin stupně, tak to uvidí!
Jirka
jova1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jova1 »

No jak myslíš. Já bych na to vzal ten multimetr :D
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Když víš , která je to žíla , tak když přes ni zapojíš tu žehličku , tak to místo , když ti zbyly 4m , musíš mít nalezeno za chvilku . A když ten spoj spojíš smršťovačkou s lepidlem , tak bude kabel ještě sloužit .
konosuke

#20 Příspěvek od konosuke »

Jednoduše, modrý přerušený vynech, odpoj na vstupu i výstupu, sežeň si měděný lanko v PVC izolaci a přílep vnějškem izolepou co 10-20 cm k hlavnímu kabelu.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mě taky napadá jen řešení hrubou silou, pokud je to přerušený - 12V akumulátor a kde to vzplane, tam je chyba.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
helios

#22 Příspěvek od helios »

Konosuke, takto opravovaný kábel sa hodí na pevnú inštaláciu a nie na prodlužku 50m dlhú... 8O
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od pajosek2 »

Já bych použil VN a v místě přerušení vytvoříl jiskřiště. Zvýšená teplota Ti místo ukáže.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
konosuke

#24 Příspěvek od konosuke »

helios píše:Konosuke, takto opravovaný kábel sa hodí na pevnú inštaláciu a nie na prodlužku 50m dlhú... 8O

To je možné...tomu se v medicíně říká by-pass.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Soemtron

#25 Příspěvek od Soemtron »

konosuke píše:
helios píše:Konosuke, takto opravovaný kábel sa hodí na pevnú inštaláciu a nie na prodlužku 50m dlhú... 8O

Jednoduše, modrý přerušený vynech, odpoj na vstupu i výstupu, sežeň si měděný lanko v PVC izolaci a přílep vnějškem izolepou co 10-20 cm k hlavnímu kabelu.

To je možné...tomu se v medicíně říká by-pass.

Tomu se říká <b>smrt majitele</b> takové prodlužky. Si někdo dělá srandu. Co tak znát normy EN - ČSN ??? Jaký pak má asi odpor Rpe při 50-ti metrech ??? :evil:
Celeron

#26 Příspěvek od Celeron »

pajosek2 píše:Já bych použil VN a v místě přerušení vytvoříl jiskřiště. Zvýšená teplota Ti místo ukáže.

Kdyť jsem psal, prskáním v přerušeným místě vznikne teplo a infrakamera to hned pozná, má rozlišení kolem 0,1 st.C.
Ráno jsem koupil novej kabel a vyřešíno. V pondělí si půjčím potřebné a z tý přerušený udělám kratší.
Jirka
Atlan

#27 Příspěvek od Atlan »

No ja by som pouzil lavinovy generator a digitalny osciloskop, na zaklade casu odrazu od konca vedenia vypocitat miesto kde je problem... navod je niekde v amare :) 08/2012 Hratky z kabely
Odpovědět

Zpět na „Poradna“