Vyhodnocovací obvod pro nf/vf signály
Moderátor: Moderátoři
-
Maslostroj
Potřeboval bych poradit ohledně konstrukce obvodu, kterej by vyhodnocoval tvar amplitudy signálů ležících někde na dolní hranici akustickýho pásma a výš (max. do několika MHz). Jde mi o digitalizaci takovýho signálu, následně jeho uložení jako referenčního vzorku do paměti a potom možnosti srovnávání s dalšími signály. Nejdůležitější je možnost přesnýho porovnávání tvaru křivky příchozího signálu s uloženými vzorky, kterých může být i několik desítek. Prakticky se to asi neobejde bez mikroprocesoru a v tom já nejsem příliš zběhlej. Jako indikátor by postačil dvoumístnej displej, kterej by ukazoval číslo vzorku shodné s příslušným příchozím signálem.
Mělo by to bejt pro přenosnej přístroj s bateriovým napájením, takže né příliš grande.
nekonečné množství
-
Maslostroj
Ještě jsem študoval literaturu a pro danou konstrukci by úplně stačilo následující:
Nejde ani tak o porovnání celé amplitudy, ale jen té části, kdy signál doznívá . To doznívání má konkrétně tvar exponenciály a mělo by jít především o porovnávání délky doznívání a velikosti amplitudy na začátku měření. Potřeboval bych tu exponenciální křivku převést do nějakýho srozumitelnýho tvaru, např. čísla (display) a pak konkrétně srovnat se vzorky možno i s poněkud větší tolerancí.