Pračka Whirpool AWO/D 43141, neodstřeďuje

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PremekC

Pračka Whirpool AWO/D 43141, neodstřeďuje

#1 Příspěvek od PremekC »

Ahoj,
pračka normálně pere, ale když dojde na odstřeďování, jenom vypouští vodu, sem-tam zatočí s bubnem ale neroztočí buben do plných otáček. Nemáte někdo schema, mohlo by to být nějaké relátko (solid-state) na desce programátoru, ale k motoru vede asi 8 drátů a vyznat se v tom je potíž. nebo nějaký tip, zkušenost? že by byl poškozen procesor-program na desce se mi moc nezdá, to by neběžel ten zbytek programů. Konektory jsem znovu dorazil, tam to nebude....
PremekC
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Máš recht , když vypere a neodstředí , nebude to dnes již v motoru .
PremekC

#4 Příspěvek od PremekC »

Závada je vyřešena. Byl ucpaný odpad z pračky, opravář mi poradil pořádně fouknout do vypouštěcí hadice, musel jsem hodně silou a podařilo se to profouknout. Předtím jsme čistili filtr, ale bylo to někde za ním, asi v čerpadle. Pak z filtru ještě vyteklo něco smrduté vody a bylo opraveno. Při normálním praní to zřejmě nějak trochu vody vypustilo a zbytek tam zůstával, před spuštěním motoru na odstředění se ale kontroluje výška hladiny a když jí je moc, tak se motor neroztočí.
Co nechápu je, že elektronika o tom ví a není schopna na dislpleji tuto závadu signalizovat, místo toho se dovrtí až do konce a prádlo zůstane mokré.
Zřejmě to zavedou v další "generaci" a bude to SEDMÝ SMYSL a dva tisíce korun navíc:-)
PremekC
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“