Stříkací pistole

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hejnicek

Stříkací pistole

#1 Příspěvek od Hejnicek »

Pro občasné použití jakou?
Ideálně na všechno. Lak, lazura, malba.
Zatím jsem žádnou neměl, vytipoval jsem si 2:
http://www.mall.cz/strikaci-pistole/wagner-w-550-set
nebo
http://www.mall.cz/strikaci-pistole/bosch-pfs-65
Ta BOSCH ma umoznovat snadne cisteni, ale ten pridavny aparat asi bude manipulaci znesnadnovat. I kdyz to asi bude ve finale mozna mit lepsi vysledky.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Měl jsem jich dřív ruce několik , počínaje za režimu sdělano v cececepe , to byl úplný krumpl , pak myslím i staršího Wagnera a ještě něco , ale mám doma nyní kompresor z chlaďáku a pistoly tu hobby za pětikilo , alespoň 15 let a absolutní spokojenost . Elmg pistole jsou jen náhražkou .
Sandal

#3 Příspěvek od Sandal »

Ty elmag jsou opravdu jen z bídy.A s tou nízkotlakou nemám zkušenosti.Vim jen že se daj připojit i na výtlak z vysavače.Já používám pistole Kovofiniš k naprostý spokojenosti.Jsou dostupný díly a výměnný trysky podle libosti.Jsou ale trochu dražší.Pistole s jednou tryskou vyjde tak na 6000kč.Máš ji ale nadosmrti :wink:
Jinak ideálně navšechno bambitka neexistuje.To si musíš buď rozmyslet co a čim budeš lakovat nebo mít plnej regál pistolí.Do ničeho ti nekecám samosebou ale píšu to ze svý zkušenosti.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Jo tu vysavačovou jsem koupil před více než 30ti lety , bylo to jen na vodu a hodně naředěné nitro , tomu to nevadilo . :D
rezis

#5 Příspěvek od rezis »

Dle mého názoru. Vzduch je vzduch. I ta regulace je trochu úplně jiná.
Internet - metla lidstva
Hejnicek

#6 Příspěvek od Hejnicek »

Takze radsi tu Bosch?
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Vibrační pistole je horší než fixírka - nechává něco jako krupici, protože neudělá dostatečně malý kapičky. Naopak i tou nízkotlakou napojitelnou na vysavač se dá udělat s trochou šikovnosti a trpělivosti solidní nástřik - a nejenom hodně naředěným nitrem. Ale pravda, Bořku, čím se to do ní naleje řidší, tím líp se s ní stříká...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rezis

#8 Příspěvek od rezis »

No dívám se na odkaz a ono vypadá i ta Wagner j vzduchová a ne vibrační.
Internet - metla lidstva
Hejnicek

#9 Příspěvek od Hejnicek »

Vede k tomu kabel.
sr71

#10 Příspěvek od sr71 »

na jakém principu pracují ty elektrické/vibrační pistole?
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Létá tam v rytmu 50 či 100Hz pístek o průměru např. 3mm . Objemové čerpadlo .
jandu

#12 Příspěvek od jandu »

Sú to jednoduché zariadenia - a ako u každého jednoduchého prístroja je potrebné sa naučiť zachádzať.
El.vybračnú striekaciu pištol som mal dlho aj ruskú, po rozpadnutí nádržky /starnutie / som si vlani kúpil NoName z Lidla - no musel som sa znova naučiť nariediť farbu. Kým ruská potrebovala riedšiu farbu, nová strieka lepšie z hustejšou.
Vibračná pištol je na občasné použitie je dobrá. No ak si niekto myslí, že drahá striekacia pištol strieka sama od seba dobre-alebo lepšie, mýli sa. Ak neovláda základy, ani pozlatená vzduchová mu nepomôže.
Jednoducho - treba sa s tým naučiť pracovať. Profesionálny známy doma strieka/opravuje autá s vybračnou pištolou. A nikto sa nesťažuje....
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Devo70

#13 Příspěvek od Devo70 »

Lídlovskú vibračnú som mal chvíľu tiež, ale sa mi nepozdával dosť drsný povrch piestu. Za krátky čas by vydrel púzdro a išla by do šrotu. Ale možno má iný zmysel.
jandu

#14 Příspěvek od jandu »

Na doplnenie:

- treba si odskúšať a osvojiť nariedenie farby.
- Zapnúť pištoľ je potrebné mimo striekanej plochy a až potom prejsť na farbenú plochu.
- Je treba vedieť odhadnúť vzdialenosť trysky od striekanej plochy.
- Striekať treba vo viacerých tenších vrstvách a krížom cez seba
- Je potrebné nechať jednotlivé vrstvy preschnúť

Častou chybou je zapnutie pištole namierenej na striekanú plochu - vytvára "krupicu". ako píše Ekkar.
Druhá chyba je nastriekanie jednej hrubej vrstvy. Potom farba steká. Aj preto je lepšie striekať na vodorovnú plochu, najmä ak nemá človek dostatočnú skúsenosť.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Atlan

#15 Příspěvek od Atlan »

Mal som aj aj, teraz mam kompresor a zdasa mi to jednoduchsie, a lepsie, netreba tolko riesit hustotu.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“