Canon MP610 chyba tisku

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Rad1

Canon MP610 chyba tisku

#1 Příspěvek od Rad1 »

Dobrý den, tiskárna začala z ničeho nic chybně tisknout černě. Zajímalo by mě, zda je vadná hlava nebo jen ucpané trysky. Přikládám zkušební stránku.
Přílohy
ScanImage002.jpg
(163.54 KiB) Staženo 107 x
ScanImage002.jpg
(163.54 KiB) Staženo 109 x
Návštěvník

#2 Příspěvek od Návštěvník »

Mohl bych vyzkoušet hlavu vyčistit v destilce. Nevím jestli to pomůže. Optický pásek přes který se snímá poloha hlavy jsem čistil, ale s tím to nemá asi nic společného. Možná budou znečistěné plivátko de kterého hlava zaparkuje. Ty zkušební stránky jsem vložil omylem dvakrát - jsou identické.
Dále jsem zkoušel nastavení tiskové hlavy. Vytištěno bylo několik barevných obdélníků. U barev v pořádku, ale u černé nebyly plně vyplněné pouze svislé čáry. Pokud vytisknu celou stránku vyplněnou textem tak tam chybí řádky. Nezbývá než ve wordu změnit barvu písma.
Rad1

#3 Příspěvek od Rad1 »

Správně to má vypadat jak na obrázku který přikládám.
Přílohy
mp610.jpg
(59.73 KiB) Staženo 82 x
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Takze nefunguje kazda druha tryska, takze cistenie nepomoze. Povedal by som, ze je niekde nieco prerusene - jeden vodic v kabli a pod.
Rad1

#5 Příspěvek od Rad1 »

Asi to tak bude, protože při ucpaných tryskách by to vypadalo nepravidelně. První co zkusím je vyndat hlavu a očistit kontakty. Zatím díky.
Rad1

#6 Příspěvek od Rad1 »

Hlavu jsem vyndal a očistil kontakty. V destilce jsem jí měl pomořenou na několik minut. Bohužel to nepomohlo. Vynechávání černé jsem vyřešil v nastavení před tiskem zvolením fotografický papír, kdy se použije inkoust pro fotografický tisk.
warp

#7 Příspěvek od warp »

na 100% vadná hlava, odpálil se jeden segment (polovina černé trysky)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“