Topfield TF6000CR - jde jen CT 24

Vše co se týká satelitní techniky a dekodérů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
miwno

Topfield TF6000CR - jde jen CT 24

#1 Příspěvek od miwno »

Dobrý den, prosím o pomoc s TF6000CR.
Řeším asi záhadu nebo co.
Loni sem koupil kartu výměna od Skylink. Programy šly v pohodě, servisní poplatek byl v cene. Nyní jsem musel již zaplatit poplatek protože programy zmizely. Poplatek sem zaplatil, programy šly tak hodinu, a druhý den to vyplivlo komplet...
Jde CT24 a pise to ze sluzba je u ustatnich programu nedostupna. Dle internetu jsem ješte upgradoval SW na tusim verzi .86 Programy ale stále nejdou, CT 24 jde. Karta v jiném příjmači funguje bez problemu.
ALE POZOR: jedné věci jsem si všiml - nesvítí zelená dioda, ta vždy předtím svítila, nesvítila jen během přepínání programů...
Kondenzátory nevypydají nafouklé. Je možné aby byl špatný zdroj a šlo čt24?
Jde mi o řešení problému jako takového, mám už nový přístroj a ten je OK. Ale že bych si toten spravil, jako do zálohy :)
Díííky

Edit - zdroj je asi v pořádku - naměřeno 22,8V (má být 24V), 6,3(má být 6,5V), 3,1(má být 3,3)

Že by byl problém ve čtečce karet? jak to zjistím? nebo problém se SW? ale je tam ta 86ka
Hejnicek

#2 Příspěvek od Hejnicek »

Vidis pres Menu prijimace udaje o karte?
Kvicala_r

#3 Příspěvek od Kvicala_r »

Karta u TF musí být čipem nahoru (zlatým čtverečkem). Pak je nutno ji nechat v zapnutém přístroji cca 2 hodinky a najede...
Není od věci po nalití nového FW udělat tovární nastavení, nastavit diseq (pokud je použit) a naladit znovu. Dělal sem to vždy pro sichr.
emo53

#4 Příspěvek od emo53 »

Jaby som sa predsa ešte raz pozrel na ten zdroj, hlavne na tie kondenzátory s menšou kapacitou (myslím, že sú dva) okolo IO. Vymenil by som ich. Tento prístroj s uvedeným softvérom tieto karty pozná bez problémov.
jova1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jova1 »

Zavolej Skylink . Podle toho co píšeš, to vypadá že jsi prošvyhl termín a oni ti kartu zablokovali. Trvá to pár dní než to zase odblokují.
scorpions-cz

#6 Příspěvek od scorpions-cz »

No já bych vyměnil i ty kondy na sec.straně. měl jsem na stole několik kouskú kde kondy vypadaly ja z výrovy,ale po přeměření úplně katastrofa.
jova1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jova1 »

Zavolej Skylink . Podle toho co píšeš, to vypadá že jsi prošvyhl termín a oni ti kartu zablokovali. Trvá to pár dní než to zase odblokují.

Tak teda nic :D
Naposledy upravil(a) jova1 dne 07 pro 2013, 09:59, celkem upraveno 1 x.
scorpions-cz

#8 Příspěvek od scorpions-cz »

no to asi nééé když píše ,že karta v jiném přijímači funguje.
miwno

#9 Příspěvek od miwno »

Děkuji za náměty, zkusím se názorama prohrabat a dám vědět jak to dopadlo.
miwno

#10 Příspěvek od miwno »

kartu mám zlatým nahoru. reset tov nast. znovu nalazeno, signál to ukazuje, ct 24 jde. karta píče "cryptoworks-je nám líto ale karta byla odmítnita".
výpis z Info: 50102 Czech rep; zavaděč L1.18; zařízení v.1.0.50; aplikace TF-ecncr 1.00.86; profile model 39b, release1, version 1, image ID 1

zkusím to teda nechat hodku dve bezet.
ten zdroj: mohl by být spatný kdyz jde ct21? německé programy taky jdou(jiná družice)

To Hejnicek: kde bych mel videt udaje o karte? nemohu to najit v menu
KUBO

#11 Příspěvek od KUBO »

Tá napájacia vetva 3,3V kde si nameral 3,1V sa mi zdá málo. Pre istotu vymeň kondíky v zdroji na tej vetve. Dúfam, že si tam nahral spávny soft. Rozlišovali sa podľa ID 50102 alebo ID 50602.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Mirda

#12 Příspěvek od Mirda »

Zdroj u těchto strojů nevydrží ani záruku. Může mít některé napětí větší zvlnění a už to nejde. Repas zdroje a znovu přehrát FW a jede to většinou dál.
miwno

#13 Příspěvek od miwno »

nevím jaké kondíky patří k dané větvi, nemám schéma. Mohl by mi ho nekdo poskytnout nebo říci které vyměnit?
měřák na kapacitu kond nemám. Jen obyč mulitmetr (R, I, U, diody).

http://www.remcomplekt.ru/cat_info.php? ... &abk=64079

podobný zdroj, tedá vypadá stejne, já mam revizi 1.2

ještě jednou se zeptám, nejde mi do hlavy proč by mel byt spatny zdroj, když čt 24 jde. Ale je pravda že ta napětí by asi měla být přesnější?
lumca

#14 Příspěvek od lumca »

Protože ČT24 vysílá vrežimu FTA a ostatní programy v režimu FTV. Pro ČT 24 nepotřebuješ čtečku s vloženou kartou (tak jako pro několik dalších tv programů, např. TA3, Active, Pohoda, atd...). Vyměn všechny kondy ve zdroji a uvidíš. Před několika dny jsem měl na stole stejný SAT přijímač, neustále se po zapnutí restartoval, kondy vizuálně v pořádku, bohužel napětí ze zdroje už ne. Po jejich výměně vše O. K.!
scorpions-cz

#15 Příspěvek od scorpions-cz »

KUBO soft pri jiné ID tam nahrát nejde.
Pokud tam máš skutečně soft 86 tak povyměňuj ty kondy na sekundární straně. Potom znovu přehrát soft a tovární nastavení. Kartu na místě čipu opatrně očisti klasickou školní gumou.
Odpovědět

Zpět na „Satelitní technika a dekódování“