Poptávám výrobu: měření vzálenosti
Moderátor: Moderátoři
Poptávám výrobu: měření vzálenosti
Omluvte formulaci nejsem profík, neznám termíny, potřebuji něco co bude signalizovat vzdálení předmětu.
např. do víka nádoby s děravím dnem ve které je písek umístím čidlo a pokud se písek odsype o více jak 50cm od čidla, čidlo sepne/rozepne.
Čidlo bude měřit vzdálenost 40-80cm, jakmile klesne písek pod tuto hodnotu čidlo bude signalizovat. Přesnost není nijak extra požadována, řekněme 5cm bohatě stačí.
Snad jsem to popsal srozumitelně, nabídky prosím včetně ceny do SZ
předem děkuji
http://www.omegaeng.cz/prodinfo/LevelMeasurement.html
A nic to nestojí, jen peníze.
Hill píše:Může ta nádoba sedět nebo viset v pružném závěsu? Na to by stačilo ji přece jen vážit a obsah hlídat mikrospínačem, kdy se z něj ta nádoba zvedne.
Bohužel nádoba je pevná, ale je to zajímavá myšlenka, pro mě jako pro laika závaží na lanku konec lanka na spínač, závaží položit na písek a jakmile se odsype tak lanko zatáhne za spínač - asi funkční, ale raději bych něco méně sedláckého
Každopádně stále uvítám nápady, rady případně i možnost výroby.
Možná když rozepíšu přesně oč se jedná napadne někoho jiný nápad realizace.
Celá tato věc má hlídat stav uhlí nebo peletek v zásobníku automatického kotle. Zásobník se naloží a jakmile ubyde uhlí nebo jiné palivo na stav zásoby třeba na jeden den, dostanu světelný nebo akustický signál.
Tedy světelná brána která mě napadla jako první, by byla asi dosti problematická z důvodu zašpinění, proto bych raději hlídal hladinu.
- Artaban001
A kutilmile - nelituju tě