Běžný účet - preferovaný bankovní ústav
Moderátor: Moderátoři
- serviceman
Úroky bohužel u čsob minimální, mbank žádné, řeší to spořící účet.
Když jsem šel rušit konto u ČS, měl jsem už všechny trvalé příkazy převedené na mBank. Řekl jsem, že chci zrušit konto. Čekal jsem, že paní mě bude bude aspoň trochu přemlouvat a já jí vyčtu ty jejich nesmyslné poplatky. Ale asi viděla v počítači, jak jsem všechno u nich vyčistil a řekla jen suše ať jí dám kartu, přestřihla ji a bylo po účtu. Jenže to bylo před 4 roky. Dneska už tak suverenní nejsou.BOBOBO píše:Jo tohle jsem dal spořce i písemně , stejně neslevili , tak jsem šel k m-banku . ... .
Na druhou stranu chápu, že staré zavedené banky s kamennými pobočkami a se zaměstnanci musí mít vyšší provozní náklady, než třeba mBank, která má obojího minimum. Ale zas tak špatně na tom nejsou, aby si účtovali položky, které jim žádné provozní náklady nepůsobí.
Z výroční zprávy ČS 2012: "...Česká spořitelna prožila v této nelehké situaci mimořádně úspěšný rok. Dokázali jsme o téměř 22 procent zvýšit konsolidovaný čistý zisk, který vzrostl na 16,61 mld. ..."
Paní se divila proč mířím zrovna do takové nízko-nákladové banky, prý nemají ani po republice moc poboček. Fakt je ten, že u airbank sem vyřešil všechno se skenerem a kompem za dvě hodinky a nikam sem nemusel lítat.
Třeba časem napíšu další postřehy z nohého institutu a doufám, že budou jen pozitivní.
Mimochodem po platbě v obchodě sem došel domů a už tu změnu viděl v internet. bankovnictví - v tomhle ohledu je to fakt mnohem pružnější než čs.