ústredňový telefón tesla?
Moderátor: Moderátoři
ústredňový telefón tesla?
inak vo vnútri je to ako počítač, profi obojstranné dosky. sú tu 3, jedna na ktorej sú tlačidlá, druhá s displejmi a na tretej je veľa IO.výrobu by som tipol na teslu lipt. hrádok.
tak som zistil že to ni je UE200 ale oveľa menšia, asi UE5, spolupracuje aj s touto?
obsluhovací stanice
http://img89.imageshack.us/gal.php?g=tesla001.jpg
http://img811.imageshack.us/gal.php?g=tesla005.jpg
v súvislosti s ním, som si spomenul že som nedávno na zbernom dvore vyberal z takého "racku" 2 karty, ktoré sú na poslednom obrázku, samozrejme tých kariet bolo viac. štýlom dosky mi veľmi pripomínajú tie vovnútri terminálu, asi je to z telefónnej ústredne, že?
Bernard: mohol by ste sa trošku viac rozpísať? nemáte náhodou nejaký prospekt, alebo nejakú dokumentáciu? ten MT do tohto telefónu bol nejaký špeciálny?
mimochodom, mám tu ešte jeden "záhadný" telefón, o ktorom som sa dávnejšie zmienil neskôr dám aj jeho fotku, ten sa mi podarilo sprevádzkovať aspoň aby sa z neho dalo volať a prijímať hovory, je to v podstate klasický telefón Tesla z 80-tych rokov( obdĺžnik, oranžovo-hnedý, tlačidlová klávesnica, MT s tlačidlom) ale je obohatený ešte o nejakú klávesnicu s LEDkami, z ktorej vedie FRB konektor. z neho to ide ďalej cez30-žilový kábel do svorkovnice, to by ma tiež zaujímalo na čo sa tento telefón používal.
Stolek: takže ide pripojiť k ústredni UE5?
ústředny UE
TESLA pak vyvinula řadu menších ústředen:
- UE 2, UE 5, které nikdy neměly a nemohly mít obsluhovací stanici
- pro UE 10, UE 20, z neznámých důvodů nepoužila desky z UE 20x, ale vyvinula jiné, tyto UE měly obsluhovací stanici, takovou, jako je na původním snímku - pozná se podle počtu tlačítek, ale hlavně podle počtu LED diod pod plexisklem. Obsluhovací stanice nebylo možno mezi typy UE 20x, 10x a UE 10, UE 20 měnit, rovněž tak vnitřní desky ústředny nebyly kompatibilní. Zobrazené desky jsou patrně z UE 10, 20, ve výřezu byl výměnný malý plošný spoj s NiCd aku pro zálohování dat. Přesný typ desky se pozná podle označení na čele desky - např. 3 FP 302 00.
Vývoj postupoval kupředu, ovšem mnohdy zhovadilým způsobem, takže např. napájecí jednotky pro UE 20xx měly spojovací konektor s dutinkami různých průměrů, takže nebyla možná jejich záměna, nejprve se pracně musel zjistit průměr dutinek , atd., atd., napáječ měl kolem 50 kg, takže když jej člověk sám musel vynést do nějakého poschodí a nepasoval, tak hustě velebil výrobce, potom různé změny SW...
Nějaká UE 20x, UE 20 tu leží, za odvoz.
Je to už hrůza let, co jsem k tomu trochu přičichl. Pozůstalost z té doby zůstala jen v hlavě, a ubývá z ní každým dnem.
telefon
Mikrotelefon, jak již zmínil kol. Bernard, byl použit ze standartního telefonu, i když existovaly jisté klony, tentýž typ lze použit i pro obsluhovací stanici ústředen UE 10, 20, s vynikajícími výsledky, oproti MT se standartním uhlíkovým mikrofonem ústředen typu UE 10x, 20x.
Ďakujem vopred za odpovede.