Motherboard Asus M2N-MX SE, NO VGA

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Boro
Provokatér
Provokatér

Motherboard Asus M2N-MX SE, NO VGA

#1 Příspěvek od Boro »

Caves hosi,zase budu otravovat,hledal sem ale bída.Mám motherboard Asus M2N-MX SE green,asi zije na urovni BIOS ale ani obraz ani zvuk,popravdě nemám asi nato,sem studovanej nad 3000V a dělám skláře 13 let.Prostě není obraz přes grafárnu externí ani interní.Beep codes jen bez ramek korektně,procesor AMD Sempron,bez nej bez pípaní.Studenti ,kondy jakz-tak polepený ale stále nic.Trápí mně že u výstupu VGA je lehce prasklá schot. dioda SS14,nachází se u výstupních konektoru VGA,USB,paralel,audio,mys,klávesnice nekde uprostřed,klasika ATX.Neví mi někdo poradit jestli tahle dioda muže mít souvislost s výstupem VGA,nebo mám hledat jinde,nevím jakou má funkci,kdyby někdo věděl budu rád.Děkuji všem,pak uz skusím taky něco poradit ale zatím ste rychlejší :evil:,Beru jakoukoliv radu,napětí sedí(zdroj,CPU) akorát zádný obraz.P.s. na integrovanej grafice monitor rozpozná signál nějaký,protože po odpojení píše NO SIGNAL.Díky,sory,čau...
procesor

#2 Příspěvek od procesor »

Vymeň ju, hoci za vývodovú (npr. 1N5819), uvidíš.
Boro
Provokatér
Provokatér

#3 Příspěvek od Boro »

Tak sem se do toho pustil znova a nic,skousim vsechno odpojit a du to promerit...
petrfilipi

#4 Příspěvek od petrfilipi »

Zkus si někde půjčit (koupit?) diagnostickou kartu. Tam aspoň uvidíš, jak to žije.
Prodávali se do slotů PCI a ISA, teď do PCI-Ex1, případně i na LPT. Vypadá nějak takto: https://www.google.com/search?q=diagnostick%C3%A1+karta&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=F9O8U_zTK8qH0AXlrIFo&ved=0CAgQ_AUoAQ
Na té karte, resp. na jejím displeji, pak uvidíš co MB dělal naposledy a co by měl dělat pak.

Petr Filipi
Mira_A

#5 Příspěvek od Mira_A »

Ty diagnostické karty jsou někdy naprd. Detekují uplně jiné závady.
Většinou na deskách odcházejí grafické čipsety jsou špatně chlazeny a teplota bývá i 80°C. A pokud nejde ani zvuk ani LAN tak bych se podíval ještě na Vcore procáku a napájení pamětí.
Setkal jsem se i s vadnou pamětí, že po čase vypověděla službu.
Ale nestává se to často. Procák většinou taky pokud někdo nezastaví větrák žije léta.
Boro
Provokatér
Provokatér

#6 Příspěvek od Boro »

Dik kluci za zajem o muj pripad.Kartu sm chtel koupit v Praze ale nemneli ji a cekat az mi pride zatim nechci,casem ji koupim.Meril sem ale Ucore dobry,usb dobry,patice ram,agp asi dobry,sou tam napeti akorat jeste sem nepobral ten pinout,kontaktu je hafo a nevim presne na kterým kolik.Mam podezreni na pamet,nemuzu vymenit mam jen tuhle.Ale podle mne by nabehl screen i bez pameti,ne?Mam uz i notebok se stejnou diagnozou,tak se chci do toho dostatSkusim merit jeste na IO,na vga vystupy je na nekterzch pinech 5V,vic nezmerim nemam osciloskop.
Peterseal

#7 Příspěvek od Peterseal »

Boro píše:...Ale podle mne by nabehl screen i bez pameti,ne?

Urcite nenabehol.
judeware

#8 Příspěvek od judeware »

Přesně tak. Kdepak rozběhlé PC! Absence hlavní paměti = dlouhý opakovaný tón (tvz. beep codes). A bez CPU počítač zpravidla ani hlásku nevydá.
Boro
Provokatér
Provokatér

#9 Příspěvek od Boro »

Dik za nasmerovani,zamerim se na ty pameti,matlo mne ze bez pameti to dava beeps kody,rychle, prerusovane pipani,po zasunuti pameti se zadny kody neozývají ale stejne nic.Skusim resit tu pamet,bude problem sehnat stejnou,protoze co deska tak to jinej "hreben",proste tam pasuje maloco...Promerim aspon socastky a layout na pameti a uvidim.Matl mne jeden regulator GS1085LD u cmos baterky ktery ma medzi krajnymi vývody 180 ohm kdyz je zapajeny ,venku sem ho jeste nemnel...Dik,zatim.
Boro
Provokatér
Provokatér

#10 Příspěvek od Boro »

Nerad ale skusim s tim pokracovat,furt nemam obraz,ani z int. a n i z exter. grafiky,mam i osciloskop velleman malej cervenej,nevite o nejakych typickych prubehoch na zakl. soucastkach kolem procesoru,biosu,na slotech pameti nebo vystupe vga,ktore bych mnel namerit?Pamet tam mam jednu ZEPPELIN 512/667/648 UL 0207 001AD9 ZPO13580,zluty stitek s krizem maltezskym,jinou nemam a nic jineho tam nejde :cry: ,.Nebo jak diagnostikovat kde to jeste zije.Zkosim ruzny LiveCD,to mam problem ted vypalit...Dik za kazdy konstruktivni prispevek...s pozdravem Boro.
pocitujlasku

#11 Příspěvek od pocitujlasku »

skusal si aj zresetovat Bios do default? (vybrat baterku+prepnut jumper na par sekund).
Pokial by bolo vsetko ok, tak ma raz pipnut, ak nepipne, tak ma s niecim problem. Moze byt aj problem s pamatou, ak su nekompatibilne, tak sa to tiez prejavuje len tym, ze sa rozbehne vetrak a to je vsetko.
No vidis, a tak si sa bal
bootwin

#12 Příspěvek od bootwin »

To může být v háji i procák. Záleží kolikrát to pípne,myslím ,že jedno dlouhe pípnutí a dvě krátké je špatný procesor,pak ty paměti i zdroj může dělat paseku.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jjilek »

Také bych doporučoval obejít vestavěnou grafiku a zkusit PCI-ex nebo dát obyčejnou PCI grafiku dp normálního PCI slotu. Moc to neřekne, ale co kdyby?
Boro
Provokatér
Provokatér

#14 Příspěvek od Boro »

Dekuji za povzbuzeni,opakuji bez ramky to pipa chybu,s ramkou nepipa,napeti normali,vsechno se hreje jako ze to zije :wink: ,no neni obraz ,osciloskopem to vypada "normalne",na jednom jako fete s oznacenim 70T03GH litaj naky schody a pily,nevim jestli to je normalni.Osciloskopem namerim i nejake prubehy na wga no nevim co znamenaji :x .Reaguje korektne na zap,vyp,reset...dik za rady...
bootwin

#15 Příspěvek od bootwin »

Koukam na tu desku a napada mi,zkus ji zapnout a sahni na cip Nvidia MCP61P jestli je horkej po spusteni.Je to klasickej cip podobnej co se dava do notebooku a bohuzel taky odchazeji.Zkus ho pritlacit a mozna obraz naskoci,to by znamenalo spatne spoje BGA pod cipem
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“