Electrolux EWT1326 chyba EF2

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Electrolux EWT1326 chyba EF2

#1 Příspěvek od forbidden »

Teď mi začla pračka hlásit během praní toto upozornění: EF2, prý je info v návodu používání. Tam jsem nic nenašel, na netu píší něco o moc prášku, ale toto je blbost, dal jsem jen do poloviny odměrky a nějakou tu sodu navíc, dohromady tak 65% objemu toho zásobníku na prášek. Běžně dávám i víc, teď bylo málo prádla a nikdy mi to nehlásilo. Tuší někdo co s tím?
Díky.
kejki

#2 Příspěvek od kejki »

Když je málo prádla, může to mnohem lépe pěnit. Soda je také detergent, nejen změkčovadlo.
tatramacek

#3 Příspěvek od tatramacek »

Prasek by se mel davkovaz umerne k naplni pradla.. Pokud si dal mensi napln a vice prasku tak to dela problem.. Mamina AEG ma ochranu proti prepeneni... Pracka pred odstredovanim s naplni ktera peni prevaluje dlouze pradlo - jakoby ho vyvazovala asi 5min a pak se jemne roztaci do odstredovacich otacek - asi na trikrat... Velikost naplne a k tomu odpovidajici napln prasku je potreba vychytat..
Audaces fortuna iuvat
ohryzek36

#4 Příspěvek od ohryzek36 »

Sice nevím, ale...

Chyba:
EF2

Příčina:
Předávkování
Příliš velké množství pěny během odčerpávání
Ucpaný odpadní filtr
Ucpaná vyprazdňovací hadice

Řešení:
Vyčistit odpadní filtr
Vyčistit vyprazdňovací hadici
Nepřipustit předávkování
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Tohle mne zvedá . Abych vymakal množství prášku . :x Je to spíše složením nových tzv.pracích prášků . Dávají tam zase jen mejdlo a to pění . Prostě dříve , když bylo na krabici napsáno prášek do automatky , tak prostě nepěnil ! Spíše musíš přejít na správný typ prášku . No po zkouškách (osobních) jsou to jen některé z drahých , které v podstatě nepění .
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Díky za rady, odpadní filtr byl zanešenej jen lehce, čistím ho +- pravidelně, když si vzpomenu. Hadici zatím oddělávat nebudu, uvidím, co to udělá při dalším praní. Prášek používám ani nevím jakej, vůbec by mě nenapadlo, že to může být problém.
hafca

#7 Příspěvek od hafca »

Je to sice trochu OT, ale před časem jsme zkusili prášek Denkmit a už jsme u něj zůstali. Poměr cena/výkon a prakticky nulové zasírání pračky nerozpuštěným práškem je bezkonkureční. A ani vodní kámen z naší extra tvrdé vody se v pračce tolik neusazuje.
Pro rýpaly, nejsem jejich agent ani nemám jejich akcie, jsem jen spokojený zákazník. :D
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“