TV SENCOR SPV 6401T, ulomená anténa

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Artaban001

TV SENCOR SPV 6401T, ulomená anténa

#1 Příspěvek od Artaban001 »

Zdravím.
Snad jsem ve správný sekci - U této přenosné kapesní Tv jsem nectě ulomil teleskopickou anténku. Zůstal v pořádku ten vlastní kloub, co vychází z vnitřku TV. Je možné někde sehnat ten vlastní teleskop? (je o hodně menší, než anténa z rádia). A druhý dotaz: kdybych místo toho teleskopu "nabastlil" anténní zásuvku - Jak moc je ten tuner uvnitř citlivý na přepětí a přebuzení. Je totiž dost citlivý a na tu vlastní anténku přijímá, byť mizerně DVBT ČT1 i tady v Rosicích v domě..
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Prskání od svetru musí vydržet , tak bych se toho nebál .
talent

#3 Příspěvek od talent »

Skús ulomenú trubku naletovať alebo tam môže byť drôt dlhý ako pôvodný teleskop.
kokun

#4 Příspěvek od kokun »

Artaban001 píše:U této přenosné kapesní Tv jsem nectě ulomil teleskopickou anténku. Zůstal v pořádku ten vlastní kloub, co vychází z vnitřku TV. Je možné někde sehnat ten vlastní teleskop? (je o hodně menší, než anténa z rádia). A druhý dotaz: kdybych místo toho teleskopu "nabastlil" anténní zásuvku - Jak moc je ten tuner uvnitř citlivý na přepětí a přebuzení. Je totiž dost citlivý a na tu vlastní anténku přijímá, byť mizerně DVBT ČT1 i tady v Rosicích v domě..

Bývaly firmy, které vedli široký sortiment i těchto ND - teleskop. antény (KERR Trutnov, AGB Rožnov a mnoho jiných).
Dnes bohužel trend "opravovat" příliš nefrčí - i z těchto důvodů mnoho firem skončilo :cry:
Prolez weby TIPA, HADEX, GME, GES, . . . bohužel i AME už "drží" pouhé torzo někdejšího sortimentu.

Napiš délku anténky v zasunutém stavu a Ø nejsilnějšího dílu (s "patou" pro kloub). Pokud přidáš foto toho zlomeného teleskopu (aby byla vidět ta část pro spojení s kloubem), příp. foto zakončení kloubu - tak projdu své zásoby.
Mám i nějaké malé anténky, avšak dle "ilustračního" fota mně to připadá, že asi bude opravdu enormě krátká a tvořena hodně dílky (z něj se to opravdu vyčíst nedá) :cry:

Pak už by zbývala asi jen ta improvizace s tou "pletací jehlicí", či zbastlit ten ext. vstup.
Pokud si na něj troufáš, tak bych doporučoval (kvůli velikosti) použít Jack 3,5 mono - občas u takovýchto miniatur vídatelný (viz třeba toto vlákno). Potom pro připojení klasické ant. IEC koncovky použít např. tuto redukci :roll:
Přílohy
35032837.png
http://www.sencor.cz/kapesni-tv-prijimac/spv-6401t
(110.55 KiB) Staženo 118 x
RE17.jpg
Red. IEC zásuvka > JACK 3.5
(2.23 KiB) Staženo 351 x
Honza - kokúň

#5 Příspěvek od Artaban001 »

Tak jsem zběžně prohlídl vnitřek a tuner běhá na IO TUA9001. Do něj jde přímo vývod z prutové anténky. Původně jsem chtěl sehnat ten originál proutek, protože jsem ten zlomený "provizorně" opravil. Ulomilo se totiž jen to očko, co drží v tom kloubu. Naletoval jsem na konec provrtaný a ohnutý kontakt z relé, ale díky tomu anténku nelze "zaparkovat" do bezpečné polohy (kvůli přenášení). Jinak s tím externím vstupem mám obavu, aby se ten TUA9001 nějak signálově nezahltil.. (snad je dost ošetřený před statickou elektřinou).

Kdyby nějakého "zvědavce" zajímaly parametry toho IO, jsou tady.:
http://www.infineon.com/dgdl/TUA9001_PB.pdf?folderId=db3a304312c463390112d79c819c0015&fileId=db3a304317a748360117b06a684d676b
Přílohy
1-1-Fotografie-0035.jpg
(139.11 KiB) Staženo 137 x
1-1-Fotografie-0034.jpg
(150.24 KiB) Staženo 119 x
1-1-Fotografie-0037.jpg
(83.91 KiB) Staženo 117 x
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“