Zkušenosti s nákupy v LIDLu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
jandu

#196 Příspěvek od jandu »

Artaban001 píše:.......... výrobci mu na tělo přístroje "narazí" značku, jakou bude chtít. Tak je to dneska mimo jiné i ..........

Tak to bolo aj dávnejšie, najmä u veľkovýrobcov (konkrétne aj u automobilových akumulátorov)
Treba ale zároveň dodať, že ten, kto chcel lepšiu kvalitu (než obvyklú), mohol ju za vyššiu cenu dostať.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
weed_smoker

#197 Příspěvek od weed_smoker »

Tak s tim svítidlem je ámen,vyhořely trandy 13002 v předřadníku,jedna cesta a nějaká bižuterie(R,C,D) okolo.Novej předřadník mam,akorát se nevejde do toho jäklu,má na šířku o cenťák víc.Součástky v předřadníku vypadaj stejně jako v obyč úsporce,je tam ale navíc tyristor PCR406.Elyty jsou černý stojatý a vypadaj jako RUBYCONy,ale při pohledu zblízka tam je nápis RUDOYCON stejnym písmem :D
Mam pár fotek tý spáleniny,až bude čas,tak je uploadnu.
BTW. Měli jsme těch světel asi 5 a z toho dvě nefungovaly hned po vybalení,ty se ale povedlo vyměnit.
Artaban001

#198 Příspěvek od Artaban001 »

No, ono je dost častá vlastnost těch levných "podlinek", že trubice vezmou při své smrti s sebou i ten předřadník.
Hydrawerk

#199 Příspěvek od Hydrawerk »

Ten tyristor asi slouží k vypnutí předřadníku pří zjištění většího odběru např. při přepálení vlákna... Ale tentokrát se to nějak nepovedlo. V domácnosti máme nějaké předřadníky Opple. Nejsou nic moc, byly nešetrné k zářivkovým trubicím, které rychle odcházely. Ale tyristor fungoval dobře a předřadník se nikdy nezničil.
Hydrawerk

#200 Příspěvek od Hydrawerk »

Co si myslíte o tomto divném šicím stroji za 1990 Kč? Nebude jenom pro zlost? Kolik může vážit? Nebude poskakovat po stole? http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-F212FA7E ... il&id=2859
Jedná se o docela složité mechanické zařízení, je dost snadný ho při výrobě nějak zku*vit.
Cena v Lidlu je pouze průměrná. Za cca 2000 Kč lze vybírat z mnoha různých šicích strojů. http://sici-stroje.heureka.cz/f:p:-2500/
Ale v naší domácnosti asi bude ještě dlouho sloužit jakýsi 15 kg ocelový Veritas...
Přílohy
silver crest šicí stroj.jpg
(152.65 KiB) Staženo 44 x
Artaban001

#201 Příspěvek od Artaban001 »

Chtěl jsem koupit ten mlýnek na koření. Byl jsem ve dvou lídlech a v žádném už nebyly, zato byly plný regále těch šicích strojů..
ZVUK2000

#202 Příspěvek od ZVUK2000 »

Artaban001 píše:Chtěl jsem koupit ten mlýnek na koření. Byl jsem ve dvou lídlech a v žádném už nebyly, zato byly plný regále těch šicích strojů..

Ale šikovný bastlíř udělá i ze šicího stroje mlýnek :D
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od Habesan »

Podobnej šicí krám už jsem taky získal, ještě jsem ho ani nevyzkoušel, klidně ti ho přenechám.
Zajištění funkčnosti bude na tobě.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Pikofarad

#204 Příspěvek od Pikofarad »

Artaban001 píše:Chtěl jsem koupit ten mlýnek na koření.

Taky jsem ho chtěl,nebyl,tak jsem koupil za 4kila babce vyhřívanou botu.A je tak spokojená ,že mi to nahradilo 100mlýnků :lol: Jedná se o to,dostat zákazníka do obchodu.Vždy něco utratí :wink:
konosuke

#205 Příspěvek od konosuke »

Dneska měli v našem lidovém Lidlu stříhací strojek na baterii, asi koupíme švára a já napůl a budem se stříhat doma sami jako za krize a našich dědů, dějiny se opakují. Jo, šel jsem tam pro skripta škola hry na akustickou kytaru s vloženým výukovým CD jenomže to stáhli z prodeje tak pivo jsem koupil.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Drakoush

#206 Příspěvek od Drakoush »

Tá mašina na strihanie stojí za hovno. No na môj dušu podobný krám som vlastnil, to nestrihalo, ale trhalo vlasy. Strihanie bolo utrpenie. Nagebril si tam olej, chvíľku strihalo, potom šklbalo. Výsledok bol ten, že som musel nosiť reklamnú čiapku, kým mi nedorástli vlasy. Potom som si kúpil rowentu alebo kýho boha, s tou som spokojný.
Poistky sa opravujú klincom, istič sa obíde prepojkou, ak všetko zlyháva je potrebné urobiť nanovo rozvody, pokiaľ možno od elektrární, kontrolka signalizujúca poruchu sa odpája... Závity sa režú vrtačkou.
kejki

#207 Příspěvek od kejki »

Mám předchůdce http://zastrihovace.heureka.cz/philips-qc5315-15/ , sice bez baterky, ale i bez olejování stříhá pořád a dal se koupit i za 400,- v doprodeji.
hafca

#208 Příspěvek od hafca »

Artaban001 píše:Chtěl jsem koupit ten mlýnek na koření. Byl jsem ve dvou lídlech a v žádném už nebyly, zato byly plný regále těch šicích strojů..

Netruchli, ale raduj se, že jsi ušetřil. Kdysi jsme si takový také pořídili a byli jsme rádi, že to jde vrátit. Pořádně to nemlelo a baterky měly co dělat aby to utáhly. Nebyl ale z Lidlu, možná mají lepší.
Není ale nad pořádný ruční s keramickým mlecím ústrojím.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
konosuke

#209 Příspěvek od konosuke »

Ten stříhač byl Remington made in China, jak jinak, za 1295 Kč tedy návratnost investice dlouhá. Ale když říkáte...Jo a dalekohled v Lidlu mají ale či nemá plastové čočky ? Sklo bývá studené, nezkoušel jsem.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Hydrawerk

#210 Příspěvek od Hydrawerk »

Ty dalekohledy bývají docela kvalitní, ale nepřežijou jakýkoliv náraz. Čočky budou klidně skleněné.
Obrázek
Objektivy bývají z křehkého plastu. Aspoň v roce 2004 byly a budou asi i dnes.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“