Poptávám opravu el. skříně soustruhu SV18 RB

Jestliže poptáváte nebo hledáte osobu(y) k vyřešení nějakého problému, popř. nabízíte SERIÓZNÍ zaměstnání související s elektronikou.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
franta107

Poptávám opravu el. skříně soustruhu SV18 RB

#1 Příspěvek od franta107 »

Poptávám jakéhokoliv bastlíře, k opravě elektrického rozvaděče u soustruhu a byl by poblíž středních čech, nevěřím totiž, že jediný kteří by to dokázali opravit jsou jen v Trenčíně,(což je zaklínadlo mnoha elektrikářů) jde mi o minimálně provizorní nápravu, tj. aby to jakž takž běhalo. Výpadek, že to nejde vůbec, je pro mne stresující. Popř. další spolupráce.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pajosek2 »

Je to ten s plynulou regulací otáček a možností nastavení konstatntní řezné rychlosti? Nemůžu si vybavit ten typ a už je to dlouho co jsem to opravoval.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
franta107

#3 Příspěvek od franta107 »

ano, plynulá regulace a větší bedna než na RD - http://www.ebazar.cz/stroje-a-naradi/ob ... 18-rd1250/

RB - http://stroje.hyperinzerce.cz/kovoobrab ... a-blansko/

možností nastavení konstantní řezné rychlosti, jsem ještě nikdy na těchto soustruzích neviděl, ale zmínka v prospektu určitě byla.
vlastně jen jednou u jednoho seřizovače, který si přes objímku na kolečku a pákový převod vlastně toto vyrobil - čím byla nožovka víc ke středu, tím to otáčelo více kolečkem plynulé regulace :-)
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pajosek2 »

Co Ti to dělá? Já bych Tě mohl navés přes net nebo mobil,ale byly tam zásuvné moduly a i měření tam bylo problematické. Je tam jeden výdrb. Má to vlastní střídač,ale není jedno pořadí fází na přívodu,synchronizuje se to z přívodu,pak nemí plynulý chod vřetene. Škube to.
V originále byl snímač vysunutí nožové hlavy řešen kónickou drážkou v příčném suportu a výsuvným potenciometrem.
Píšu z mobilu tak sorry za styl.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
franta107

#5 Příspěvek od franta107 »

no předem ber, že nejsem elektrikář. ten soustruh normálně běhal, tak vylučuji zpřeházené fáze. co to dělalo jsem popsal v rubrice nc stroje již před dvěma lety na straně 2 :-).
--------------------------------------------------------------------------------
Pokračování story: Dnes 26.12. se závada ve dvě v noci vrátila alespoň na původní úroveň za přispění zkušeného mistra, ale přece jen znalost těchto strojků je potřeba, takže původní závada zůstává...video dodám během dne.
Odpovědět

Zpět na „Poptávka služeb, nabídky zaměstnání“