Magnetodynamické přenosky
Moderátor: Moderátoři
Magnetodynamické přenosky
prosím Vás, jde ze základních parametrů zesilovače zjistit, jestli obsahuje i předzesilovač potřebný pro zesílení magnetodynamické přenosky na gramofonu, který k němu připojím?
Mám takovýto gramofon (Tesla NC420) a potřeboval bych sehnat k tomu uzpůsobený zesilovač (V případě, že se mi nepodaří zpravit ten aktuální (Transiwatt 40B)).
Předem díky za rady.
- serviceman
Akorát že cizí značky mají přípoj na CINCH (RCA) konektory kdežto gramo NC420 má DIN (5-pin) takže redukční kablík bude potřebný nebo přeletovat koncovky.
- Přílohy
-
DIN-cinch.jpg- (9.5 KiB) Staženo 124 x
A kutilmile - nelituju tě
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Ak si myslel na NZC420 co je vyssie spomenuty gramofon rozsireny o AZS217 zosilnovac, tazko povedat, nehra to zle, ale pocul som uz aj lepsie.
Takže tam dej nějakou MM přenosku za pětikilo (Sanyo MG-09, Ortofon OMB-5 nebo 5E, Audiotechnica AT-91 či AT-3600, pak jsou k mání ještě nějaké ty přenosky od Toshiby, Sony), prostě od šesti stovek nahoru na tom šasi rozdíl mezi MM přenoskami nepoznáš.
http://www.ame.cz/Redukce-petikoliku-DI ... 10699.aspx
- Přílohy
-
Redukce-petikoliku-DIN-2-x-CINCH.jpg- (8.17 KiB) Staženo 118 x
konosuke píše:To jo ale přenosky Tesla VM.... již nejsou dostupné ani kopie Nagaoka tuším, zmizela z trhu. ...
Plácáš blbiny.
Dostupný pořád jsou, jak Tesla VM2xxx ze starejch zásob od překupníků, tak nový Nagaoky na zahraničních í-šopech.
A největší blbinou je tvrdit, že Nagaoka byla nebo je kopie Tesly - je to totiž přesně naopak, Nagaoka byl původní vzor a Tesla VM-2xxx alias Lenco M-100/M300 byly licenční kopie.
A kutilmile - nelituju tě
Revasol: četl jsem samozřejmě i tebou založenou diskusi o TW40. Mám za to, že po 15ti minutách by byl problém se zesilovačem vyřešen, kdyby byl ve znalých rukou.