Jak nastavit zabezpečení sítě?
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Jak nastavit zabezpečení sítě?
Mám tu na vyzkoušení webové rádio z Tchiba. Problém je, že i když nastavím v rádiu správný kód sítě ve tvaru (zabezpečení WPA - ba201dda5), tak se mi odmítá připojit rádio na síť. Pokud "heslo" na routeru vypnu vypnu, tak rádio funguje. Nerad bych ale síť nechal volně přístupnou.. Velikost znaků dodržuju..
(podobně se chová tablet od Samsungu, který se mě snaží přesvědčit, že zadávám špatný heslo. Přitom ho zadávám správně)
- Přílohy
-
log.png- (229.84 KiB) Staženo 134 x
- Artaban001
Edit:
Druhý den jsem jej opět zapnul a do sítě nešlo přihlásit. Opět známá hláška "spojení ze sítí bylo přerušeno". Situace se opakovala stejně jako včera.. Je zvláštní, že poté, co je připojeno už hraje do doby, než jej vypnu..
Měl jsem nastaveno zabezpečení na routeru. Pokud bylo málo sítí šlo vše OK. Časem se to občas přestalo připojovat , až to skončilo tak , že už se to nechtělo připojovat vůbec. Nakonec jsem zjistil , že když zabezpečení vypnu jako ty vše funguje. Tak jsem místo WEP použil WPA-presharekey.
Síť se připojuje normálně.
- Artaban001
Edit: Ráno 25.. - webové rádio se chytlo na první pokus. Připojeno za necelou minutu. Takže je problém vyřešen.. :
chtělo to upravit nastavení v routeru..
Zabezpečení: WPA-PSK (původně bylo WEP)
Heslo: 8 znaků (původně 10 znaků)
ostatní ponecháno tak, jak to bylo..
(router Zyxel, viz obrázek výše)
O tohleto rádio šlo: (nejspíš přebrandovaný DNT)
- Přílohy
-
1-Fotografie-0010.jpg- (68.71 KiB) Staženo 86 x
Mirda píše:Včera jsem se trápil s smart TV LG. Asi to samé, pět sítí detekovaných, heslo správně napsané a stále nějaká hláška. Heslo jsem už nepřepisoval, dával je opakovat a asi po osmé hláška připojeno.
Jestli si myslíš , že síctí máš v okolí tolik co ti ukazuje nějaké zařízení tak je to omyl. Může jich být třikrát více. U mě v okolí routru našel Wifi telefon i-mate SP5 (s citlivější detekcí) nějkých 25 přístrojů z toho cca 10 AP. Třeba naproti tomu můj smartphone SAMSUNG S6102 najde pouze tři AP a to když má štěstí. Když jsem tam nainstaloval program pro monitoring , byl schopen detekovat 6 sítí. To však neznamená , že signál ostatní neruší.
Jinak na každém kanálu už skoro něco je takže najít kanál se sousedním volným z každé strany je problém.
Samozřejmě u toho imate jde vidět , že hodně sítí , co dektuje navíc , tak ty sítě často jen přerušovaně.
TO ZARUŠENÍ ZAČÍNÁ BÝT VÁŽNÝM PROBLÉMEM.
Bohužel se neřeší ani rozdělení kanálů. Nějaké schůzky majitelů Wifi , kde by se dohodlo , kdo kde co bude pokrývat.
- monterjirka
Nemám FUP, tak občas zapnu kodování, pak něco zkouším nebo opravuji, tak to třeba zase vypnu...
Na starém modemu jsem měl pro 2 MAC adresy BAN, jedno byl s jistou pravděpodobností "sosák", co tahal nějak moc. Proč by to měl řešit přes moji WiFinu "zadarmo"?
Jinak když se někdo na chvíli připojí, s tím se starost dělám jen když mám podezření, že mě to může vadit...
Odpoledne chodil po ulici někdo ve věku na hranici mezi "dítětem a mladíkem"... Asi mu Ježíšek nadělil tablet... Že by zkoušel nějakou FREE Wifinu?
- Artaban001
nebo PC a to webový rádio. Nebo, pokud máš klasický "heslo" do routeru, tak Ti jej nějaký vtipálek "trošku poladí" - Stejně, jako se občas rejpu v tom našem přes Wi-fi..
monterjirka píše:Ono jet bez kodování nemusí být takový problém.
Nemám FUP, tak občas zapnu kodování, pak něco zkouším nebo opravuji, tak to třeba zase vypnu...
Na starém modemu jsem měl pro 2 MAC adresy BAN, jedno byl s jistou pravděpodobností "sosák", co tahal nějak moc. Proč by to měl řešit přes moji WiFinu "zadarmo"?
Jinak když se někdo na chvíli připojí, s tím se starost dělám jen když mám podezření, že mě to může vadit...
Odpoledne chodil po ulici někdo ve věku na hranici mezi "dítětem a mladíkem"... Asi mu Ježíšek nadělil tablet... Že by zkoušel nějakou FREE Wifinu?
Otevřenou síť bych nepoužíval , nemám na routeru QoS a mám FUP.
MAC adresa se dá zjistit za pár sekund. Je na to nějaký prográmek.