Oprava DO, väčšina tlačítok mi nereaguje

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Duvsan

Oprava DO, väčšina tlačítok mi nereaguje

#1 Příspěvek od Duvsan »

Nevedel som, či toto patrí do sekcie TV, ale tu snáď nič nepokazím. Väčšina tlačítok mi nereaguje - ani po omytí liehom. Pozrel som na ne odspodu a je to evidentné. Vyriešil som to tak, že som celú gumu prehodil z druhého DO s inými kódmi, ale klávka je totožná - dokonca i farbou. Tiež to nie je komplet, aspoň fungujú tie, ktoré potrebujem. V minulosti som to lepil sekundáčom, lenže väčšinou sa mi to poodlupovalo - a to i po odrezaní tej čiernej vrstvy s uhlíkom. Uvažujem kúpiť za sáčok tohto a vymaľované. Má niekto overený (iný) spôsob, ktorý nesklamal? Dík
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

Ja používam toto a plná spokojnosť. Lepím to silikonom.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

Používám samolepicí hliníkovou folii. ze které děrovačem vyseknu potřebnou velikost. Po důkladném očištění a odmaštění původních plošek drží velmi dobře. Zatím si nikdo nestěžoval.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
petrfilipi

#4 Příspěvek od petrfilipi »

Já jsem si vysekal z alobalu kolečka a nalepil jsem je chemoprenem (nebo vteřiňákem?). Ale protože to nebylo pro mě, tak nevím, jaká byla životnost.

Petr Filipi
Killroy
Moderátor

#5 Příspěvek od Killroy »

Viz odkaz od Martina. Mj. tohle téma už tu bylo několikrát a stačí jen správně hledat. Třeba tady: www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Foru ... 197#186197

(klíčové slovo pro vyhledávač je gumky)
.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
Duvsan

#6 Příspěvek od Duvsan »

Spomenul som si, mám samolepiacu fóliu podobnú odsávacej páske naskladanej v radoch na tom "lesklom" papieri. Netuším, k čomu to bolo, je to zo zberného dvora. Skúsim.
Ďakujem. Vedel som, že sa to už riešilo, ale nikdy netuším, kde čo hľadať.
Kremik

#7 Příspěvek od Kremik »

Já po různých pokusech nakonec používám obyčejnou tuhu nastrouhanou z tužky. Je jemnější než klasický grafitový prášek. Udělám malou hromádku, naberu fakt malou trošičku na plochý šroubováček, který nemá ostré hrany, a na tu gumovou plošku tu tuhu "namáznu". Případný zbytek tuhy vysypu. Popřejíždím šroubováčkem, aby se to pořádně vtlačilo. Nakonec položím gumu na čistý papír, tlačítka trošku silněji promačkám, vložím zpátky do ovladače, a kupodivu to jede fakt dobře. Nejen v ovladačích, ale i u joysticků, atd. A tam se to mačká dost a dost. Jen se nesmí grafit dostat jinam než na ty plošky, ale to nebývá problém. Tvrdost tužky nepovím, vždycky jsem vzal co bylo po ruce, ale určitě asi tak 1 nebo 2. I s tím práškovým grafitem to šlo celkem dobře.
lopez

#8 Příspěvek od lopez »

Duvsan

#9 Příspěvek od Duvsan »

Zdá sa mi? Toto mi už napadlo, ale tá vrstva sa predsa musí onedlho zotrieť, nie?
Odpovědět

Zpět na „Poradna“