HP ProBook 4730s s W7Prof. koktá

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

#16 Příspěvek od Hill »

Z několika důvodů, které nevím, zda tu můžu uvádět, musí v počítači zůstat ještě kolega jako uživatel. Na to, jak používal počítač jen nerad, je toho hodně a dodnes nemáme potvrzené, co se může zlikvidovat a co ne.
Sdílím dílnokancelář se dvěma ajťáky a žádný z nich se do toho nechce hrnout, dokud agenda nebude organizačně přidělena (já už mám své práce dost dlouhý seznam, už jen chybí slušná hlína, že bych jako v dlouhých chvílích pálil cihly).

No nic, tak budu ještě měsíc dva s sebou tahat i toho pomalejšího, zato spolehlivého, Acera TM6592.
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

Jardo, to co popisuješ na notesu mi dělal před pár lety desktop s jednojádrovým Athlonem. Taky se po chvíli chodu v normálním režimu = nic světabornýho, žádná konverze nebo renderování videa, ale běžný surfování nebo prohlížení fotek nanejvejš - a po cca 10 minutách až 1/4 hodině zákus... Příčina byla jednoduchá = TEPLO...

Přišel jsem na to až s Everestem - teplota jádra procesoru vždycky po chvíli nárazově vylítla až nad 60°C a tepelná ochrana procu ho prostě odstavila dokud nevychladnul. Důvodem byl jednak prachem zas*anej chladič procesoru, druhak neoptimální proudění vzduchu v "kejsce" - když jsem vyfoukal chladič a udělal "wind tunel" skrz bočnici přímo k procesorovýmu větráku plus přidal do skříně filtr do sání a druhej odsávací větrák na zadek skříně, teplota procu najednou slítla pod 45°C a byl klid...

U toho Tvýho notesu bych začal "durchpucungem" od prachu a nějakým benchmarkem, jak se zachová procesor po ohřátí...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jjilek »

Já bych zvolil radu Hejnicka a nainstaloval nejlépe W8, které mají hodně bohatou knihovnu driverů abych nemusel hledat instalace od HP. Buď problém přetrvá, soustředím se na HW. To teplo může být problé nejen vysazováním, ale třebas zpomalením přehřátého procesoru. Onehda jsem čistil kamarádovi NB a divil jsem se, že vůbec jede. Z prachu byla v chladiči téměř neodstranitelná plsť. Po vyčištění vše OK.
Hejnicek

#19 Příspěvek od Hejnicek »

Ahoj,
myslim ze to neni opravdu casove narocne dat to zatim na zkousku na jiny HDD.
Instalace Win cca kolem 30 min a odstranovani pripadnych zlutych vykricniku v Systemu dalsi pul hodiny. Mam ve zvyku si pred reinstalaci pro jistotu na stavajicim funkcnim systemu udelat vypis pripadne Print screen pres System ve Spravci HW seznam identifikovaneho hardware. Lip se to pak hleda na internetu, pokud neni k dispozici alespon CD k MB apod. Dobre je i nekam soupnout zalohu adresare Windows. Kolikrat je uzitecne mit pak k dispozici System32.
Hill
Administrátor

#20 Příspěvek od Hill »

Karle, ten počítač se nehřeje, navíc má naběháno příliš málo na to, aby byl zanešený prachem. A nekouše se, jen na některé I/O operace jako by neměl tak desetinu vteřiny nebo dvě čas. Bohužel je mu jedno, jestli s interní nebo externí zvukovou kartou.
Zatím vám všem díky za tipy, ale nezbude mi, než přiznat, že kolega má mnoho souborů jednotlivě zaheslovaných, takže, až přijde do práce, bude to napřed na něm. Do té doby žádná přeinstalace.
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

No ten můj desktop to i přes umístění na asi 10cm vysokou poličku = ne přímo na podlaze!!! začal dělat přibližně po půl roce provozu. A NTB jsou na zaprášení o poznání citlivější než desktopy, já bych to teplo šmahem nevylučoval... On to totiž nemusí bejt zrovna procík, ale může se to sekat klidně i na RAM pamětech a podobnejch jedovkách, který se mžikově přehřívají a pak na pár desítek milisekund bloknou chod kompu - než se programová smyčka otočí dokola a komp se rozhodne, že je možno pokračovat v práci...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
p32

#22 Příspěvek od p32 »

Podle mě to hardwarový problém asi nebude. Maximálně problém s pamětí (měnil ji někdo ?), ale vše ukazuje jen na zásek kvůli nějakému dobře vyladěnému programu. Na systémový to nevidím, ale jen na ty, co se spouštějí po startu a kontrolují se později (aktualizace atd.). Jestli to jde, tak bych nastartoval do nouzového režimu, opsal vše co je spuštěné a porovnal se spuštěnými po startu v normálním režimu. Jo a ty SP3 jsem myslel v tom přirovnání pro podobně postižené, co měli XPéčka (srovnalo jim to knihovny).
PotPalo

#23 Příspěvek od PotPalo »

Raz mi takto blbol jeden notebook, robila to zlá batéria, stačilo ju vybrať. Takže ešte skúsiť bez batérie.
Hill
Administrátor

#24 Příspěvek od Hill »

I to už jsem zkoušel, ale je to úplně jedno.

EDIT 9.2.2014:
Tak to skončilo přesypáním všech uživatelských souborů na externí disk a přeinstalací W7 a programového balíku Office a dalších, které v počítači předtím byly, včetně Audacity, Skype, MyPhoneExplorer, Avast!EndProtection Plus, VLC, Mozilla Firefox, FormatFactory, emulátoru terminálu Reflection, mailového klienta IceWarp a několika dalších.
Co jsem si zatím netroufl nainstalovat, jsou především Epson Software pro skenery EPV30 a EPV330 (na ty mám největší podezření), ProfiCad, EWb, i když s nimi v jiných počítačích problém nebyl. Ale v jiných nebyl problém ani se skenery. Pak zbývají ještě různé pomůcky pro evidenci knihy jízd, pracovních úrazů, požární ochrany, ISO, ochrany životního prostředí, bezpečnosti práce,... od jistého vydavatelství, které zasílá své produkty rovnou s fakturou (zaplatit nebo vrátit), o kompatibilitě dodaného SW se systémy HP také nejsem zcela přesvědčený, ale to se na tomto počítači stejně už dělat nebude.
Jo, a ještě jsem nestáhl žádnou z her, k jejichž trial verzím je v HP software přímo předinstalovaný přístup.
Takže zatím dobrý. Ventilátor se nepředře, na plný výkon běžel jen chvílemi během instalace systému.

Co mě letos vytočilo, je změna odesílání hlášení pro statistiku online. Teď si to musím kompletně připravit mimo počítač a pak vyplnit formulář, čili to vlastně musím dělat dvakrát. Co to udělá při chybě, zatím nevím.
Starý dávkový systém mi dovolil vyplňování přerušit a uložit, do druhého dne poshánět chybějící data nebo ověřit, kde se vzala nějaká nesrovnalost, a po opravě odeslat. Tohle se teď musí udělat najednou.
Poreferuji, tento měsíc mě čekají tři výkazy.
Už aspoň nedělám provozní a majetková hlášení k vodním zdrojům, protože to jejich vyplňování na přeskáčku (ne řádek po řádku a stránku po stránce, ale neustále se muselo stránkovat a vyplňovat řádky v pořadí podle manuálu, resp.podle paragrafů zákona, jinak se už vyplněné řádky na neaktivní stránce zase vyprázdnily) mě žhavilo doběla.
Nebylo to blbuvzdorné, takže stačila jen malá nepozornost, vyplnit jeden řádek navíc, tedy řádek, který se měl vyplnit až později, a přepnout stránku, a všechno začalo od začátku. Asi jsem blbec, protože, než jsem to pochopil, stálo mě to nějakých 9 hodin pokusů. Na hotline samozřejmě předpokládali, že obsah paragrafů znám zpaměti, tak mi řekli, že se to vyplní postupně... až po třetím telefonátu, to už jsem slušně řval (neslušné řvaní jsem odkládal až na případně čtvrtý telefonát) tam té tetě došlo, že to, co pro ně je naprostou samozřejmostí, a proto od tvůrců SW netrvali na formuláři vyplnitelném normálním člověkem od začátku do konce, může někdo, kdo to dělá jednou ročně, nechápat. Ale zjevně jsem zdaleka nebyl jediný, kdo tam nasrán volal.
Formulář organizovaný na základě Brownova pohybu zkrátka normálnímu člověku sežral spoustu času a nervů. Inu, to se hned pozná, že ho dělal odborník... ...a tak nám výpočetní technika usnadňuje život a šetří čas.
Upřímně řečeno, pořád ještě dávám přednost příjemnějším činnostem, které by se během té ztracené doby daly dělat. Samozřejmě, ztrapnit se u nich dá také, ale to už si tak neberu...
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“