Jakou koupit televizi ?
Moderátor: Moderátoři
Sám bych ale asi raději pošilhával po zlatém středu LG, nebo trošku lepší Panasonic/samasung...
Jinak tohleto jste asi už viděli. http://technet.idnes.cz/podivejte-se-do ... ortaze_nyv
Ještě jsem zapoměl napsat, že obraz má ta TV hodně dobrý-oproti LCD 107cm od Panasonicu přímo skvostný.
Ešte jeden dotaz. Má HDMI u CRT nejaký významný prínos, napr. u tohto, alebo ide skôr o konektivitu a na kvalite obrazu to nie je nejak poznať? Dík
http://www.tvfreak.cz/Loewe/ To, že roku 2013 trochu krachovala, nemá na starší modely TV vliv.
Jsem sice také konzervativní, ale po CRT TV se mi nikdy stýskat nebude. Bolí mě z nich hlava.
Ten Aventos v tom inzerátu má úhlopříčku 81cm nikoliv 72cm jak je uvedeno.
P.S. To, že má LOEWE problémy asi bude tím, že nikdy nevyráběl "levné" věci
Môj letitý sen, snaď už od školy, bol 100Hz SONY. V poslednej dobe som videl tri, u všetkých sa rozchádzala konvergencia.
Já bych do toho...
Asi nechám Panáka a potom dám klasiku na NTFS cez RGB a bude.
Hydrawerk, z čoho ťa bolí hlava? Pre SD signál sú CRT zlaté. A nie všetky piskocú. Tak čo je problém?
S tým HDMI som to myslel v súvislosti so 100Hz. Signál je prenášaný digitálne priamo do počítača a mal by byť kvalitnejší na obrazovke. Kto to poznáte, je to poznať?
Pochopitelně na takové rozjásání měly obrazovky příliš krátký dosvit, tak blikaly.
Přitom stačilo omezit světlo dopadající na stínítko z okolí, jas nastavit tak, aby v obraze nechyběla černá a kontrast tak, aby obraz neblikal. Konečně - nějak tak to bylo napsáno i v návodu k použití, jenže to nikdo nečetl.
Na druhou stranu, když jsem ještě chodil po opravách, viděl jsem, jen málo těchto televizí splňovalo podmínky umístění a osvětlení podle návodu, o nastavení obrazu škoda slov: u některých se při osvětlení obrazovkou dalo normálně číst, aniž by v místnosti svítilo ještě něco jiného. Že to blikalo, to blikalo, a to tak, že hodně. Co to dělalo s životností luminoforů a katod, je také zcela zřejmé, jen uživatelům se do těžko vysvětlovalo.
Mám čtyři kousky 50Hz CRT (11 cm černobílou/1974, barevné pak 36 cm monitor Samsung/1998, 56 cm Universum/1984 a 74 cm Thomsona/2004), měl jsem ještě 56 cm Libuši/1989 a 67 cm C110STII cti/1985, ale ty jsem rozdal a dodnes hrají někomu jinému. Ještě si na blikání nikdo nestěžoval.