SONY trinitron KV-29X1D nejde obraz

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xxxEdison

SONY trinitron KV-29X1D nejde obraz

#1 Příspěvek od xxxEdison »

Dobrý den
No jak bych to řekl obrazovka je nažhavená a svítí "černě" na ní jsou asi po 2cm tenoulinké horizontální bílé čáry .Asi jako když do staré tesly pustíte signál z videa přes koax a nemáte puštěnej film.Do toho občas problikne zeleně číslo kanálu a nebo když mačkáte tlačítko volume tak také jen občas problikne.Neví někdo co tomu je ???

PS:sháním k této tv schéma děkuji za odpovědi
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Vidím ticho a žádnou odpověď - sám neznám ideální řešení,ale už min. dvě tv SONY, co jsem měl na stole, dělaly tohle proto, že zestárnula obrazovka a obvody automatiky už nedokázal správně nastavit předpětí trysek tak ,aby "seděla" černá . Dalo se to mírně ovlivnit nastavením SCREEN na VN trafu, ale výsledek nestál za nic.
Naposledy upravil(a) ZdenekHQ dne 20 úno 2007, 17:30, celkem upraveno 1 x.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
jef111
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jef111 »

TV od Sony moc neznám, aletento problém se dá často prakticky téměř zcela odstranit novým seřízením regulačního obvodu trysek, často tam na to bývá trimr, někdy je nutné změnit hodnoty odporů. K tomu je ale většinou potřeba schéma (pokud to přímo není v té TV popsané), ale to nemám. Zkus prohledat www.eserviceinfo.com nebo odkazy na schémata na www.kacha.cz.
Tím Ug2 se to většinou dá řešit jenom dokud tento jev není stálý.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
xxEdison

#4 Příspěvek od xxEdison »

Pravda, je to tak: zkusil jsem dát místo jednoho rezistoru 1R2 kousek drátu a frekvence blikání se zvýšila a při poladění ug2 se obraz nahodil docela na dost dlouho. Když jsem televizi vypnul a zapnul, tak to zas nešlo, ale pokud seženu schéma dám ho sem => napsal by jsi mi, jaké mám zkusit poladit rezistory, aby se to srovnalo?
Mimochodem, jak asi dlouho to bude šlapat, když poladím ty regulační obvody trysek?
jef111
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jef111 »

To je různé, někdy to šlape i několik let, někdy třeba 3 měsíce. Když už by byla obrazovka úplně odepsaná, tak bys ji mohl zkusit repasovat. Je to docela riskantní, ale někdy to pomůže i tak, že obrazovka vypadá jak nová (pochopitelně po elektrické stránce :) ). Ale někdy to nepomůže a někdy se nadobro zničí. Ale být tebou tak bych s tím ještě počkal. Pokud se Ti to podařilo výrazně zlepšit jen doladěním těch obvodů, tak je velká šance že se to podaří odstranit na delší dobu jen tím doladěním.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
xxedison

#7 Příspěvek od xxedison »

no a co se vlastně v té obrazovce stane a proč vždyť máme teslu která jede bez zaškobrtnutí každý den 15let. a mimo to co se dělá s tou obrazovkou při tom regenerování
xxedison

#9 Příspěvek od xxedison »

a jak se dělá ta regenerace pomocí čeho
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“