Dobry den, nedavno se mi dostal do rukou tento vintage deck. Nefunkcni, s vydnymi reminky, spinavy, proste v zubozenem stavu.
Nyni hraje jak novy Prikladam foto z opravy.
Jestli myslis kladku, tak tu jsem venku nemel. Cistil jsem ji tech.b a lihem a to mi staci. Nechtelo se mi drbat s miniaturni segerovkou, takze jsem to nechal tak. Hridel je zbrousena, takze asi tak...
Naposledy upravil(a) rctamiya dne 31 pro 2013, 00:34, celkem upraveno 1 x.
Prítlačnú kladku "zrenovuješ" aj takto.Pustíš Play a jemne o kladku opreš brúsny papier.Ja som používal tuším 400? alebo 800?
Niekedy to pomôže aj ak je stará a tvrdá kladka a stvrdnutie je len povrchové.
A nevadí ti, že tím brusným prachem, co zůstal v gumě, poškozuješ leštěný povrch tónového hřídele a posléze pásky?
O udržení přesnosti dosedu kladky nemluvě.
To, že se ti to povedlo jednou, neznamená, že to platí obecně.
Ono stačí, když na té kladce necháš nepatrnou konicitu. Sice se opře o jednu nebo druhou vymezovací podložku, ale pak začne tlačit pásek opačným směrem (a ještě každý jinak moc).
Smirek 400 nebo 800, jak jsi psal je moc hruby. A urcite bych to nedel pri funkci "play", ale s demontovanou mechanikou na stole pri "stopce" lehkym prilozenim papiru na kladku a otacenim prstem.
Ja to smirkem delam, vodnim 1000. Strasne malinko se to zabrousi, samozdrejme bez ryh a tim prachem, co zustane na smirku se to zaroven zalesti. Samozdrejme se musi dat jeste pozor na hrany kladky. Prach se vyfouka i kdyz zadny vidtelne tam nevznikne a pak to cistim lihem a sprtatkem do ucha tak dlouho, dokud neni ciste. Pak to necham hrat na testovaci kazete a znova cistim. Takhle sem to delal asi dvakrat a nikdy nebyl problem, samozdrejme jen v krajnosti, kdyz byly na kladce hrbolky nebo ryhy. Jinak bych to asi taky nedoporucoval.
Máte pravdu - nechcem to zovšeobecňovať.Ja som používal kvalitný br.papier a hriadele neleštené.A ono to z citom pekne šlo.Ide o to že ked je potrebné kupovať novú kladku? - za pokus to stojí.A ak sa to ako píše Hill "prepískne" - tak sa použije nová kladka.
Když je nouze nejvyšší tak se prostě šmirgluje, no. Tuhle jsem četl (Hofhans str. 211-213) jak ručně přebrousit opotřebenou magnetofonovou hlavu na brousku a olejíčku. Ale kladka lépe nová, dost často náhradou pasuje jiná.
viz také:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=26467
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
No ale ked dosereš kladku? - dáš inú - to nieje problém nahradiť aj novou.Ale brúsiť hlavu? (hlavne pri HI Tape Deck-och) - to ked dosereš čo tam dáš?
Takže ja som za brúsenie - ale len ak je po ruke (vhodná) náhrada - ináč by som sa do toho ani nepúšťal.