Skladování toho všeho "bordelu"
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
rezistory02.jpg- (223.73 KiB) Staženo 94 x
-
rezistory01.jpg- (190.65 KiB) Staženo 148 x
PavelFF píše:............ "Co jsi nepotřeboval 30let, vyhoď." Ale stejně to nedokážu.
Pravda, měl jsem mraky elektronek a dílů z inkuranů. Před 50-ti lety to nemělo valnou cenu. V důsledku několikakerého stěhování jsem se s tím rozloučil. Dnes toho rozhodnutí lituju. Ale co s drobnými součástkami. Zoxidované vývody, kondenzátory často po smrti a vyschlé elyty. To už dávno nechtějí ani děti na své pokusy.
- Přílohy
-
hovnaky.jpg- (84.9 KiB) Staženo 86 x
občas je těžké rozhodnout zda se jedná o kondenzátor s parazitním odporem nebo o rezistor s parazitní kapacitou
Hovňáky normálně vyhoď, to se nehodí nikam, i kdyby si našel jeden dobrý, tak dlouho dobrý nebude
- monterjirka
Hydrawerk píše:Myslíš tyhle? ...
Jak se objeví prasklina, je to lepší vyhodit včas, než ho použít a divit se, že se obvod chová "jinak než bychom chtěli"
Ale ta deska s MBA810... je vděčný díl, se SD prakticky zadarmo několika Watový zesilovač, a protože měl ve zpětné vazbě udělanou úpravu frekvenční charakteristiky, s relativně malým reproduktorem to není tak špatné... A pokud zvuk "není jak bychom očekávali", chce to zkontrolovat nebo rovnou vyměnit i ellyty...
- Přílohy
-
uni2_3p_5.jpg- (207.96 KiB) Staženo 82 x
- Radovan-kocour
mi-ro píše:taky řešení
To je nejlepší nic neopravovat, nejednodušší je tajak mě říkaly ve značkových servisech Sony- měl a mám televizi ve dřevě z Tuzexu z roku 1980 bez jediného škrábance Sony a křivil se mě tam obraz u vrchu, a projezdil jsem půl republiky a v servisech každý vzal za zjištění závady cca 1000Kč a řekl neopravitelné- nedá se zjistit závada- tak já jich chápu teď už není moderní opravovat nic a dřív to opravovala Kovoslužba a oni jezdili na školení tam a stejnak hov o věděli.Stálo mě to asi 20 tisíc.
Televizi ještě mám, a k ní ještě dvě na ND v garáži u kterých je stejná závada- křivý obraz u vrchu- možná že to v 80 tých letech je to obrazovka Trinitron- tak ty obrazovky měly nějakou výrobní vadu- třeba ? protože po estetické stránce je jak nová a design se mě líbí- tak jsem ji uložil na skříň a počkám třeba za dvacet let ji někdo spraví. Alo to už se tu taky řešilo a i u pana Urbánka jsem byl a taky se nepodařilo.
- Přílohy
-
PICT0762.JPG- (94.93 KiB) Staženo 85 x
- Přílohy
-
hovnak 01.jpg- (201.45 KiB) Staženo 82 x