Wattmetr od I.Strašila - úprava
Moderátor: Moderátoři
Wattmetr od I.Strašila - úprava
postavil som si Wattmeter od p. Strašila http://www.strasil.net/index.php?text=wattmetr 2,5kW.
Som s ním spokojný, ale potreboval by som ho doplniť o menší rozsah, aby som mohol merať aj malé výkony - spotrebiče v standby, routre, konvertory atd.
Wattmeter meria s rozlišením 0,1W ale pod 5W je nepresný
Chcel by som doplniť rozsah 2500W o 25W rozsah pridaním bočníku a prepínačom. Soft by ostal povodný a namerané údaje by som si vydelil 100mi.
Na prepinanie roszahu by som použil MOSFETy vykuchané zo základnej dosky PC s nízkym Rdson a nízkym budiacim napatím.
Myslíte si, že by to mohlo fungovať? a nemali by parazitne kapacity MOSFETov vplyv na presnosť?
dik
originál aj upravenú schému prikladám
- Přílohy
-
wattmetr-schema.png- (17.03 KiB) Staženo 262 x
-
wattmetr mod.png- (77.57 KiB) Staženo 349 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Na dolním schematu totiž nejsou.
Prakticky stejný zapojení používám taky a při zkratu ten OZ stejně nemilosrdně odešel (diody P1000 a bočník 0.05R) - od té doby tam mám o jeden transil víc, bočník samozřejmě z drátu 1.2mm.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Atlan píše:preco tam pchat tranzistory a nie vypinac..........
obávam sa, že vypínač mi stabilne nebude držať odpor v jednotkách miliohm. Možno nejaký by sa našiel, ale asi by bol vacší ako celý wattmeter.
Už mám nachystané fety PDJ06N03 pri Vgs 5V a Id 1A som im nameral 6 miliohm, dam ich paralelne 3ks a uvidím.