Transiwatt 40B, nefunkční pravý výstup
Moderátor: Moderátoři
Xeon - ta beta je moc velká, chtělo by to tak polovinu. Poťák 1M z výroby také není zrovna nejlepší nápad. Ten se tam dával jen kvůli gramofonové přenosce, ale jsou s tím problémy. Menší hodnota by byla lepší. Dej tam alespoň poťák 100K ve stejném provedení. Fyziologii pak změň na C107 820pF, do série s ním vložit odpor 12k, C108 220nF a do série s ním odpor 1k. Totéž v druhém kanále. Pořádně zkontroluj uzemnění kovových krytů všech poťáků a pokud používáš i gramopředzes tak kolem něj dej uzemněný stínící kryt.
asi takhle . . .
- Přílohy
-
tw40_korekcak_nastaveni_prac-bodu.JPG- (121.75 KiB) Staženo 158 x
Jen pro info jsem koupil klasické kondíky Tesla, které jsou nespíše taky docela staré, ale uvidíme. Neměli na 50V, tak jsem koupil na 70V.
Hned po zapojení nebyl vůbec žádny rozdil. Napětí na T204 bylo opět skoro nulové. Tak jsem zoufalý zkusil zapojit podle obrazku 22k odpor. A vše se spravilo.
Po zapojení 22k na oba kanály bylo napětí T104 na dobrém stále 14V a T204 na špatném 12V.
Když jsem odpor odpojil tak napětí na špatném bylo 2,6V (před opravou bylo 0V) ale jako by se pomalu "nové kondíky" probíraly. Pomalu ale jistě se napětí zvyšuje.
Není to kvůli starým leč nepoužívaným kondíkům?
Mohl bych to zapojit a neřešit, ale nechci to opravit takhle na hovado.
Jsou tu nějaké dorbné nesrovnalosti. koupím nové kodníky, předělám a dám vědět.
Revasol píše:Takže si myslíte, že by se to po nějaké době provozu mělo spravit?
ne, nemyslím,
bude tam ještě nějaký problém, který budeš muset najít . . .
rozdíl napětí na kolektorech T104, T204 může být způsoben rozdílem bety těch tranzistorů, či rozdílem v hodnotě odporů R119, R219, a pod.
tohle všechno je potřeba prověřit
a hlavně tam ten odpor 22K nech, změř na něm napětí a napiš to sem !