Kazety Emgeton C-90 LH

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

#16 Příspěvek od konosuke »

Nějaké nové kazety máš zde i když za jinou cenu, ačkoli Denon DX1 jde to.
http://www.vintageaudio.cz/prodej/zazna ... dia/pasky/
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
rctamiya

#17 Příspěvek od rctamiya »

Jo, tu stranku znam...nasel jsem i jinou, kde meli mnou velice hledanou TDK AD, ale neodpovidaji na mejl, tak kdo vi jestli jeste funguji.
Jimmi2

#18 Příspěvek od Jimmi2 »

S tímhle vrzáním jsem se u levných kazet už taky setkal. Ale nikdy to nebylo tím, že by navinutý pásek drhnul o podklad. Zkoušel jsem tím točit v různých polohách a rychlostech a nic.
Odvážím se vyslovit tvrzení, že to vrzal přímo pásek na hlavách 8-)
Xeon_sk

#19 Příspěvek od Xeon_sk »

Vŕzga priamo ten pás, na princípe krúženia prstom po okraji pohára (když se to umí). Nepomáha preloženie pásu do plášťa inej kazety, teraz som to vyskúšal.
Teraz tu mám 14 kazetových magnetofónov a vŕzga to skôr, alebo neskôr na všetkých, 2, 3 hlavých a aj s dvojitými hnacími kladkami.
konosuke

#20 Příspěvek od konosuke »

Možná že pásek skladován v příliš suchém prostředí, utěsněném okny plasťáky nebo co. Ještě značku Raks bych u kazet připomenul, turecká výroba snad, levné a točí potichu.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Thales
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Thales »

Jo, RAKS byly kdysi nejlevnější kazety blahé paměti. Prodávaly se za 20Kš 60min a za 25Kč 90min. Měli v nabídce i 120min. Pamatuju si jak jsem na ty 120 koukal jako puk.
rctamiya

#22 Příspěvek od rctamiya »

Ja mam jednu 110. Raks RX :)
konosuke

#23 Příspěvek od konosuke »

Ještě když existovala v našem městě drogérka Rossmann tak tam měli v doprodeji audio kazety (i VHS) téže obchodní značky, C90 chrome. Pásek uveden na obalu lic. JVC no za 9,-Kč/ks nekupte to...jo ale nahrávat se musely s BIAS kalibrací vytočenou až za roh aby zvuk byl poslouchatelný a blížil se originálu. Rovněž kazety SKC ale co znamená ta zkratka to jsem nezjistil.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Thales »

A jak ti to hraje? Pro mě je to už hodně dávná historie a mám takový dojem že to hrálo slyšitelně blbě i na přenosném kazeťáku s připojenými bednami od jakési německé věže. Obvykle jsem používal lepší média, ale když přišla nouze...
konosuke

#25 Příspěvek od konosuke »

No nepříliš...musí se skalibrovat a dotáhnout ekváčem nastaveným do "V" ale jsem starší tětřev hlušec a slyším tak odhadem do 12 000 Hz tedy žádný stress. Kazety metal type IV jsem nikdy neměl, nepoužíval, vyjímečně CrO2 pro Pink Floyd, Jarre a klasiku.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Thales »

Já používal nejčastěji Sony UX-S, Metal XR, Sony-HF a nebo alespoň TDK-SF. V nouzi nejvyšší pak i ty RAKS. Sice jsem tomu tehdy nerozuměl, ale ty RAKS byly fakt blbé, to jsem slyšel na svém pochybném aparátu i já. Ale to jsem chodil ještě na základku.
konosuke

#27 Příspěvek od konosuke »

Synonymem aušusu byla značka Emgeton, celá léta zatracovaná a opovrhovaná, tady článek z VTM 13/1975 co je to za skvostný materiál
http://www.fastimages.eu/images/emgetouju.jpg
u Emgetonů velmi záleželo na jakou výrobní šarži jste v obchodě narazili,
to mi písemně potvrdil ing.Tjunikov, býv.vedoucí oboru záznamové techniky k.p.Tesla Přelouč. Na cívkáči a 19.05 cm/s Emgeton zpravidla vyhověl.
rnbw

#28 Příspěvek od rnbw »

RAKS boli mozno na hudbu blbe, ale na nahravanie dat z Didaktiku boli super. Tam fungovali lepsie ako mnohe drahe kazety. Bolo to asi aj kazetakom - SuperTech slim s velmi jednoduchou mechanikou (permanentny mazaci magnet) aj elektronikou (len automaticka regulacia zaznamovej urovne).
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od durkovic »

inak už ked sa tu spomenul Emgeton LH C-90 ako "hraje" táto kazeta ? mám totiž radu LN a tá je nepoužiteľná síce nedropuje ani nekolíše uroveň ale vysoké tony asi odjeli do humpolce... skúšal som ich aj na japončíkoch Pioneer a JVC ale aj na SM260 a všade bieda... tak ako zneje tá LHčka ?
ok1hga

#30 Příspěvek od ok1hga »

durkovic píše:mám totiž radu LN a tá je nepoužiteľná síce nedropuje ani nekolíše uroveň ale vysoké tony asi odjeli do humpolce... skúšal som ich aj na japončíkoch Pioneer a JVC ale aj na SM260 a všade bieda...

to jsem nějak nepochopil !
nový záznam je bez výšek, nebo nějaký starý archivní snímek ?
u starého "archivu" bych se moc nedivil . . .
upřesni to!
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“